GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 49

In de eerste helft van januari '73 wordt bekend dat Trappers in financiële problemen verkeert. De gemeente Tilburg geeft geen subsidie; wel zou de vermakelijkheidsbelasting op sportevenementen afgeschaft kunnen worden. Ter vergelijking: over 1972 heeft Trappers 45.353 toeschouwers,

waarvoor f 29.759, vermakelijkheidsbelasting betaald moet worden; voor Willem II gaat het om resp. 36.086 toeschouwers en f 16.454,=.

Besloten wordt tot een aktie-week voor Trappers en een kenniswedstrijd tussen T. Okker en M. Riessen, waarvoor de opbrengst (1 5000,=) voQr Trappers wordt afgestaan. Terug nu naar het sportieve vlak.

Trappers speelt in deze periode zijn laatste wedstrijd voor de kompetitie en drie maal uit voor de C.I. Uit deze serie aandacht voor de wedstrijd welke op 14-01-73 in Zweibrucken wordt gehouden:

U.s. Warriors-Tranners. Het is de 3e wedstrijd van Tappers uit een toernee, welke langs Parijs en Grenoble heeft gevoerd en waarin nu een doodvermoeid Trappers het ijs op moet van de Peter cunningham Memorial Arena. Voor een uitverkocht huis, waaronder + 150 Tilburgers, die zich niet onbetuigd laten, wordt Trappers snel ôp achterstand gezet (2:0). In deze bikkelharde periode kan Trappers pas in de 15e minuut tegènscoren door Petmousek. Dit Warriors, versterkt met de Raidersspelers Fournier, Scot, Roussel en vooral Gebhardt, gaat onverdroten voort. Binnen enkele minuten leidt het met 5:1. In de 2e periode toont Trappers mentale veerkracht. De Tilburgers spelen in hoog tempo en komen terug tot 5:2 en 6:4, via doelpunten van V. Veghel, Knikke en Mac Donald. Daarna worden Jacob (Warriors) en Krikke met een game-misconduct verbannen. In de 3e periode mag ook Petmousek wegens een gamemisconduct niet terugkeren. Hij zou scheidsrechter Cressman met de stick op de pols hebben geslagen. Als men dan nog bedenkt dat Cristiaans met een rugblessure (uit Grenoble) doorspeelt en Si

mons een penalty-shot mist, dan is de tegenslag voor de Tilburgers compleet. De Tilburgers overeleven ook dit alles en zetten aan voor een eindsprint, Tuma tekent 6:5 aan; Rossini 7:5. Door uitblinkende de Heer en Simons komt Trappers op gelijke hoogte (7:7). De spanning valt snijden in de kleine hal. Tilburg's 3e lijn Van de Broek-V.Boekel-De Bruyn, kwijt zich geweldig van zijn taak om doelpunten te voorkomen. Na straffen voor De Heer, Christiaans en Van Dun, staat Trappers met drie man voor een onmogelijke taak. Als De Heer en Tuma uit een break 7:8 laten aantekenen, doen zich stormachtige tonelen voor. -Met nog 47 tellen te spelen wisselt Warriors zijn doelman voor een veldspeler en wordt Van Dun weer van het ijs gestuurd, omdat hij op het ijs komt om te protesteren tegen het feit dat men de klok niet door laat lopen. Trappers slaagt er niet meer in de puck uit het verdedigingsvak te krijgen. Keeper Bulejcik wordt lichtgewond, maar Trappers houdt de winst vast (7:8). Volgens het Nieuwsblad "Eën van de Schitterendste overwinningen uit zijn geschiedenis". Genoemd blad kopt:

"Tilburg Trappers zorgt voor stunt". "Zege na 1:5 achterstand"

Voor Trappers een mooie afsluiting van een trip, welke suksesvol is verlopen. Trappers doet weer grootse aanspraken op de Cup International Hierna de drie andere wedstrijden in kort bestek.

05-01-'73 Trappers - Den Bosch 16:4.

Trappers wint zijn 12e en laatste wedstrijd voor de kompetitie zoals het wil. De qretig spelende geel-blauwen kennen geen medelijden met de Bossche ploeg, waarin doelman V.d. Boogaard 78x onder vuur wordt genomen. De le lijn maakt zeven treffers; de derde lijn vier. Aanvoerder Simons ontwikkelt zich tot een waardevolle speler, die ook aan opbouw doet.

Voor 1500 toeschouwers maakt Trappers het karwei proffesioneel af. Eindstand: 1. Trappers 12:24, vô6r Hijs (2) en Raak (3). Tuma wordt topscorer met 41 punten vôôr Maxner (Raak). Meeste doelpunten: Simons en Maxner (21).

10-01-'73 Paris Virv-Trappers; 1:18.

Voor 200 toeschouwers geeft de 1e periode een gelijkopgaande strijd. Trappers is echter slagvaardiger (0:4). In de 2e periode scoren de Fransen tegen door It-zicsohn, waarna de Tilburgers uitlopen naar 1:8. Doelman Penel is dan al vervangen door Roux. Deze keeper heeft de twijfelachtige eer in de 3e periode 10x de puck uit het net te moeten halen. Het 13e doelpunt, Tuma (De Heer), is van grote klasse. Van Dun wordt in deze wedstrijd verdienstelijk vervangen door Bakker. Trappers schrijft makkelijk twee punten bij voor de Cup International.

14-01-'73 Grenoble-Trappers; 4:6.

Voor 1500 bezoekers spelen beide ploegen een goede wedstrijd. De Fransen missen spelers die aan het nationale team moeten worden afgestaan i.v.m. een oefenduel. Doelman Sozzi wordt vervangen door Cole. Grenoble wordt opgesloten in het eigen vak. Vooral de eerste lijn van Trappers zorgt voor spektakel. Na 0:2 en 1:3 komen de Fransen terug tot 2:3, later in de derde periode van 2:5 naar 4:5. Grenoble gaat er harder in dan voorheen en speelt sneller. Met nog 13 minuten te spelen is alles nog mogelijk. In de 59e minuut scoort Mac Donald 4:6, waarna de Fransen in de laatste 30 seconden hun doelman inruilen voor een veldspeler. In de stand komt geen verandering meer. Trappers voert het klassement voor de Cup International aan met 17 uit 9 (103:27).

Cees Pieterse.