GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 45

In de 1e helft van November '72 speelt Trappers een viertal wedstrijden, waaronder de "double" voor de 2e ronde voor de Europacup tegen Dusseldorfer E.G.(DEG). Daarnaast nog een tweetal thuisduels, waarvan één voor de Nederlandse competitie en één voor de Coupe Nationale Nederlanden (CNN). Uit deze serie thans aandacht voor de thuiswedstrijd voor de Europacup, welke op 3-11-'72 wordt gespeeld, Trappers - D.E.G.

Aan deze wedstrijd gaat de nodige publiciteit en voorbereiding vooraf. Een diagonaal in de krant geplaatste advertentie, bijna één week voor de wedstrijd, maakt veel mensen "warm". De tegenstander wordt zelfs vooraf in de westduitse competitie "bespioneerd". DEG-trainer Jiri Pokorny, die nog in Tilburg woont, probeert Trappers in slaap te sussen, door te stellen dat D.E.G. door blessures en vormverlies niet sterk speelt. Trappers is overigens volledig. Voor een uitverkocht huis start Trappers behoudend en vanuit een gesloten verdediging. De oosterburen worden bekwaam opgevangen. Trappers speelt de counter-tactiek vanuit het boekje, zoals in de vierde minuut wanneer Christiaans op de blauwe lijn de opkomende Scheitberger onderschept en zelf in de ruimte gaat, samen met Krikke en De Heer. Uit de wanorde in de Westduitse defensie scoort Petrnousek (1:0). Halverwege de le periode zegt De Heer dankjewel als Makatsch de puck uit een kogel van Van Dun voor hem neerlegt (2:0). Een aardige opsteker voor de geelblauwen. Doelman Bulejcik weert zich geducht, maar moet 1 x wijken voor de topscorer van DEG, Hejna, die door de Tilburgse defensie slipt (2:1). Ook bij twee maal Duits numeriek overwicht, wordt niet gescoord. In de tweede periode wordt twee keer gescoord, wanneer na slecht wegwerken in de Tilburgse defensie, de Duitser Reif 2:2 aantekent. Voorts in de slotfase, wanneer Petrnousek met een spetter vanaf de blauwe lijn door de benen van Makatsch 3:2 scoort. Dat er niet meer gescoord word is niet meer dan een wonder. Doelman Bulejcik pareert alles.

De Tilburgse schutterij faalt in de afwerking. In de 3e periode moet de wedstrijd beslist worden. De Duitsers zien kans Trappers in 8 minuten onderuit te halen. Als enkele minuten later 3:6 wordt aangetekend moet een moegestreden Trappers het hoofd buigen. De westduitse triomfliederen verstommen niet meer. Tenslotte wordt voor de statistiek nog 3:7 aangetekend. Hoewel Trappers in de eerste en tweede periode goed speelt, mist het de nodige routine om overeind te blijven tegen een dergelijke tegenstander. In de wekelijkse wedstrijden gaat 't te makkelijk. Jammer dat Trappers wat dat betreft een eenling is in Nederland, zegt Simons in het Nieuwsblad.

6-11-'72 Trappers - Nijmegen 6:2.

In deze ontmoeting voor de Nederlandse kompetitie is Trappers weinig gemotiveerd. De toeschouwers krijgen een slechte wedstrijd van de geelblauwen te zien. Het verlies tegen DEG zit blijkbaar nog in de benen. Nijmegen weert zich geducht, maar kam niet echt potten breken. Trappers 3e lijn is wel actief en scoort de eerste twee treffers. De Nijmeegse doelman Ewing vormt een groot struikelblok voor de geel-blauwen. In de kompetitie leidt Trappers nu met 6 uit 3 voor Raak en Nijmegen, met 4 uit 3.

10-11-'72 Trappers - Den Bosch 11:2.

Trappers révancheert zich voor de zwakke partij tegen Nijmegen. Den Bosch is in het geheel niet opgewassen tegen de Tilburgers, bij wie de Heer geblesseerd aan de kant moet blijven. Den Bosch is duidelijk in het stadium van opbouw, mist veel kansen en is fysiek niet sterk genoeg. Trappers sluit dit karwei af met een zege voor de Coupe Nationale Nederlanden.

11-11-'72 D.E.G. Trappers 8:1.

Trappers speelt een goede partij. Het tempo is hoog en het spel gaat op en neer. Na 1:0 scoort Tuma de gelijkmaker. Na 2:1, lopen de westduitsers in het tweede deel uit naar 4:1. De 4e treffer is overigens een toegift van de Zwitserse scheidsrechter Ehreusberger. Tilburgse kansen worden niet benut. In de 3e periode scoort DEG in 22 tellen drie maal. Trappers ligt uit de EC.

Cees Pieterse.