GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 43

Zoals aangekondigd speelt Trappers in de 1e helft van oktober '72 voor de le ronde van de Europacup 2x tegen de Italiaanse kampioen Cortina Doria (beide keren in Tilburg); voorts start Trappers met de wedstrijdenreeks voor de Cup International tegen Brussel, eveneens in een thuiswedstrijd.

Uit deze serie nu uitgebreid aandacht voor de 2e wedstrijd voor de Europacup, welke op 9-10-'72 in Tilburg wordt gespeeld (de return) Cortina Doria - Trappers. Deze 2e wedstrijd biedt de toeschouwers ijshockey van goed gehalte. Bij Trappers, waar V. Dun ontbreekt wegens een armblessure, loopt het spel beter dan in de 1e wedstrijd. Burger vervangt overigens Van Dun in de verdediging, De Italianen laten zich niet uit hun tent lokken en leggen de nadruk op de verdediging. Doelman Siemon verdedigt zijn doel bekwaam. De supporters moeten tot de 13e min. wachten alvorens Petrnousek, die zelf doorschaatst na een schot vanaf de blauwe lijn uit de rebound 1:0 aantekent.

Wanneer MacDonald voor de Italiaanse bank een Italiaan de benen onder het lichaam vandaan maait, gaat de "gewapende vrede" over in een "oorlog". Een hevige "veldslag" is het gevolg, waarna de straffen worden verdeeld.

Uit de 3-3 spelers-situatie kan Trappers met uitstekend positiespel 2:0 aantekenen via Van Veghel. Halverwege de 2e periode kwamen de Italianen tot een spelerstaking, waarbij een toeschouwer, die muntjes in de spelersbank gooit, tot oorzaak wordt gebombardeerd. Door deze incidenten wordt de wedstrijd behoorlijk ontsierd. Ook Trappers lijdt daar onder, getuige het feit dat het uit 5x powerplay slechts 1x weet te scoren (Krikke). De Italianen scoren ook. De laatste periode levert weer flitsend ijshockeyspel, waarvan de toeschouwers genieten. Trappers ziet zijn spel beloond met maar liefst 3 doelpunten (6:1). Dit laten de Italianen niet over hun kant gaan. Via twee snel uitgevoerde counters geven zij de stand een draaglijker beeld (6:3). De Tilburgse doelman Bulejcik krijgt nog een keer het doel op zijn hoofd gekieperd door Darm, waarna de doelman verhaal gaat halen. Het Nieuwsblad kondigt met grote kop aan "Tilburg Trappers ronde verder".

De bijgeplaatste foto geeft een "aardig" overzicht van de "veldslag" in de beginfase. Het woord "verbroederingsfeest" kan hierop niet van toepassing zijn. Hierna nog even aandacht voor de twee andere wedstrijden welke Trappers afwerkt.

Eerst op 6-10-'72: Trappers-Cortina Doria 5:1.

Het betreft de 1e wedstrijd voor de Europacup. Trappers speelt voor 3000 toeschouwers zeer wilskrachtig en zeer fel op de winst. De Italianen willen het spel temporiseren, maar komen bedrogen uit. Trappers straft de kansen welke de Italianen geven, twee maal af in de le periode. De Duitse arbiters wuiven veel overtredingen weg, reden waarom er in de tweede periode stevig wordt "geschaafd". Wanneer Simons een tegenstander als voetbal misbruikt geeft scheidsrechter Smidt slechts een 2-minuten-penalty wegens ellbowing!

In deze periode worden vele kansen gemist. In de 3e periode loopt Trappers verder uit via De Heer en Krikke. De straflijst loopt geweldig op. Het Nieuwsblad ziet Trappers op fluweel na deze overwinning. De 13-voudige Italiaanse kampioen zal in de 2e wedstrijd echt anders moeten spelen om Trappers uit de 2e ronde te houden. Zoals eerder in deze aflevering beschreven, is dat ook niet gebeurd. Na deze Europacup ervaringen op 13-10-'72 met de 1e wedstrijd voor de Cup International, thuis tegen Brussel.

Trappers - Brussel 11-1.

In deze wedstrijd speelt Trappers verfrissend ijshockey op goed niveau. Dit wekt alle vertrouwen voor dit seizoen. De Belgen worden in de le periode "dolgedraaid". In de krant verschijnt op 11-10-72 een artikel over de nieuwe fusie-club Raak. De sponsors steken 1.9 miljoen(1) gulden in deze club. De Trappers-supporters zijn razend benieuwd naar de komende confrontaties met Raak.

Cees Pieterse.