GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 42

In een interview in het Nieuwsblad met de nieuwe trainer-coach van Trappers, P. Domm, zegt deze niets te weten over het spelpeil hier. Hij vindt de Pellikaanhal fantastisch. Hij vraagt de journalist later nog eens terug te komen

Bekend wordt dat de beide wedstrijden van Trappers tegen Cortina Doria op verzoek van de Italianen in Tilburg worden gespeeld en wel op 6 en 9 oktober 1972. De Italianen beschikken nl. nog niet over ijs.

Zulks lijkt in tegenstelling met nadere informatie in het Nieuwsblad, waarin gemeld wordt dat de 13-voudig Italiaans kampioen bespeler is van het Olympisch ijsstadion (Olympische Winterspelen 1956) en in de zomermaanden zelfs doorspeelt voor toeristen. De Italianen worden overigens gecoacht door de Tsjech Haukvic.

De start van de competitie wedstrijden zal eerst plaatsvinden op 13 oktober 1972. Trappers bereidt zich in alle stilte voor op de nieuwe kompetitie.

Er worden een tweetal oefenwedstrijden zonder publiek gespeeld in Tilburg in de tweede helft van september 1972. Hierover komt nagenoeg geen informatie beschikbaar. Voor zover ik kan achterhalen betreft het de volgende wedstrijden:

-

21 september 1972 Trappers - Fagersta A.I.K. (Zweedse 2e divisie en op trainingskamp in Tilburg) uitslag 9:9 (geen nadere gegevens bekend);

-

vermoedelijk 22 september 1972: Trappers Nederlandse selectie 12-1 (ook hiervan geen nadere gegevens bekend).

Voorts speelt Trappers nog een oefenwedstrijd op vreemde bodem, t.w. Mannheim (West-Duitsland),op 30 september 1972:

Mannheiner ERC - Trappers 4-10 (1:2; 1:4; 2:4)

Doelpunten worden gescoord door:

J. Tuma (2x), J. De Heer (2x), Kl. vd. Broek (2x), J. Petrnousek (2x), G. Bakker (1x) en J. Simons (1x).

Nadere gegevens worden niet bekend gemaakt. Dit alles past in het kader van de sluier van geheimzinnigheid, waarmede door Trappers de voorbereiding wordt omgeven.

Overigens past ook het keiharde werken in de voorbije maanden in de gedegen werkwijze van Trappers. Wat dat betreft heeft Trappers een voorsprong op de nationale concurrentie. Hopelijk wordt deze theorie ook in de praktijk bewaarheid.

In het Nieuwsblad van 29 september 1972 verschijnt een interview met Paul Burger, het nieuwe gezicht in de ploeg van Trappers. Wordt hij de "opvolger" van Bob Smulders, zo vraagt de redacteur zich af. Burger, volbloed Canadees, maar in het bezit van een Nederlands paspoort en pas 19 jaar, wil het liefst veel goals maken. Hij wilde al enkele jaren naar het land van zij voorvaderen. Hij vondt Tilburg een aardige stad en de baar erg goed. Het speltype hier is anders. In Canada ben je meer aan je plaats gebonden. Hier wordt meer beweging geëist, zo stelt hij.

De supporters zullen zijn prestaties volgen. Na een voorbereiding "achter gesloten deuren" staat nu alles in het teken van de komende Europacup wedstrijden tegen Cortina d'Ampezzo. Er verschijnen voorbeschouwingen in het Nieuwsblad over deze Italiaanse rivaal; de sterkte en spelersmateriaal worden doorgenomen. De volledige selectie van de Italianen, die in trainingskamp in Bolzano verkeren, wordt gemeld. Zij maken gebruik van Canadese spelers van Italiaanse afkomst of genaturaliseerd.

De advertenties voor voorverkoop van kaarten van beide wedstrijden verschijnen in het Nieuwsblad. Het spektakel kan beginnen!!

Cees Pieterse.