GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 40

In de zomer van '72 komen een aantal berichten door inzake de voorbereiding naar het nieuwe seizoen '72/'73. Allereerst het bericht dat oud-speler-coach Jiri Pokorny, die op 17-3-'72 'n voorlopig contract als trainer-coach bij Trappers heeft getekend voor 3 jaar, ook getekend zou hebben bij de kampioen van West-Duitsland, D.E.G. Dusseldorf. In de jaarvergadering van Trappers wordt hierover niet veel gezegd; ook over het tekort van ruim 1 ton wordt niet echt moeilijk gedaan.

Hoe 't verhaal van de trainer-coach zal aflopen, horen we later.

Voorts wordt bekend dat de NIJB heeft besloten geen buitenlandse keepers toe te laten in de Nederlandse kompetitie. Tijdens het congres van de internationale ijshockey-federatie (L.I.H.G.) in het Roemeense Mamaia, wordt besloten dat ook senioren verplicht zijn helmen, cq. maskers (keepers) te dragen.

Waaraan gaat Trappers deelnemen in het nieuwe seizoen?

1. Ned. kompetitie (7 clubs)

2. Cup International (10 clubs)

  1. Benelux-competitie (8 clubs)

Overigens is deze laatste competitie nooit van de grond gekomen. De Coupe Brabant en de Coupe National vervallen. De supporters-club van Tilburg Trappers komt met een spaarplan voor uitreizen, seizoenkaarten en lidmaatschappen van Tilburg Trappers en van de supportersclub van Trappers. Voor het nieuwe seizoen worden 25 wedstrijden (waarvan 2 vriendschappelijk) gegarandeerd op een nieuwe seizoenkaart. De kosten van zo'n kaart b.v. voor vak K in 1972 zijn fl 95,-

Wat wordt er verder bekend?

Trappers is veel vroeger dan anders nl. al op 7-8-'72 gestart met conditie training o.l.v. de heer G. Spijkers, leraar L.O. Bekend wordt dat de medische begeleiding zal bestaan uit een team van 6 personen. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Uit alles blijkt dat Trappers ambitieus en gretig het nieuwe seizoen wil ingaan. De Tilburgers zijn extra gespitst op het feit dat in Den Haag/Rotterdam het ijshockey nieuw leven ingeblazen zal worden door een nieuwe hoofdsponsor, t.w. de frisdrankenfabrikant Raak.

Naar verluidt zal uit de clubs Den Haag en Rotterdam, welke wel zelfstandig blijven bestaan, een nieuw topteam gevormd worden, onder de naam "Raak". Als in augustus bekend wordt dat de Canadees Wayne Maxner, oud-speler van de Boston Bruins als trainer-speler naar Raak komt, alsmede de ex-Hijs-speler L. Inglis, en D. Andrews, wordt Trappers in ieder geval geprikkeld.

Later wordt bekend dat nog een zestal Nederlands Canadezen naar Raak komen, waaronder de toen 21-jarige L. v. Wieren.

Bekend wordt dat Trappers voor de 1e ronde van de E.C. geloot heeft tegen het Italiaanse Cortina d'Ampezzo. Beide wedstrijden zullen in Tilburg worden gespeeld. K. vd. Broek volgt een stage van 4 weken in Canada in een trainingskamp in Sault Ste. Marie (Ontario). Hem wordt een jeugdcontract aangeboden, maar Klaas zegt: neen. Hij heeft wel een brok ervaring opgedaan. Doe ervaring zal in de toekomst van pas komen.

Op bestuursgebied worden de heren C. Verwijst en W.J. Crapts toegevoegd aan 't uitgebreide bestuur. Secretaris-penningmeester J. Herijgers en A. Verhoeven worden bij acclamatie herkozen. J. v. Mork-hoven blijft manager. De fans kijken rijkhalzend uit naar het nieuwe seizoen. Het bestuur durft zonder meer te stellen dat de Tilburg Trappers klaar zijn en het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet kunnen zien. De geel-blauwe fans rekenen daarop.

Cees Pieterse.