GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 38

In de 2e helft van maart '72 moet het gaan gebeuren. Trappers is aan een nek-aan-nekrace bezig net Smoke Eaters, met als inzet de Nederlandse titel. Deze race duurt al de hele competitie. Coach Callam van Trappers heeft steeds prioriteit aan het behalen van de Nederlandse titel gegeven. Nog 4 wedstrijden resteren in de competitie, waarvan 2 wedstrijden door Trappers moeten worden over-gespeeld omdat ten onrechte B. Bulejcic (doelman) werd opgesteld, terwijl beide wedstrijden werden gewonnen.

De beslissende wedstrijd voor bedoelde titel wordt op 24-3-'72 gespeeld tussen Trappers en Smoke Eaters in de Pellikaanhal. Trappers heeft aan één punt voldoende om de titel te prolongeren. De aartsvijand (toen ook al) Smoke Eaters moet winnen. Met advertenties op woensdag en donderdag en voorbeschouwingen in het Nieuwsblad trekt Trappers 3200 fans naar de hal. Trappers neemt het zekere voor het onzekere en laat de jeugdinternationals Krikke en De Heer pas zaterdag naar het Zwitserse Lyss afreizen voor het E.K. voor junioren. De Eaters wagen het om met maar 2 verdedigers naar Tilburg te komen. Die vis zal duur betaald worden. Trappers toont een sterk collectief, waarin geen zwakke plekken te vinden zijn. Ook de Tilburgse afweer is sterk. De Eaters hebben één excuus. Ze moeten hun derde doelman, nota bene met een gebroken teen, opstellen. Tegen het Tilburgse machtsvertoon vallen de Eaters door de mand. Ook de tanden van Geleen, Anton-Vasatko en de routine van Self-Freeman kunnen het Geleense vreemdelingen-legioen niet redden. Na 15 minuten leidt Tilburg met 3:0 en kan Geleen worden ontrafeld. Trappers speelt een voortreffelijke wedstrijd. Pas bij 6:0 kan Geleen tegescoren. De Tilburgse machine draait gewoon door. Geleen verliest de controle totaal. Naast keeper Weijers, zien ook Wilms, Franken en Mulders het niet meer zitten. Trappers toont het ware kampioensspel. De wedstrijd begint verdacht veel te

lijken op een "Tuma-show". Jerry en Wenzel Tuma scoren resp. 5 en 6x.

Opvallend zijn de productie van Petmousek (5 assists) en H. Christiaans (3 goals). Killer Joe Simons scoort niet, naar is wel goed voor 5 assists. Via de tussenstanden 6:0, 7:3 en 6:1 komt 19:4 op het scorebord te staan. De titel wordt met vuurwerk gevierd en de Eaters worden vernederd schrijft het Nieuwsblad. De Tilburgse fans nemen een aanloop voor een daverend kampioensfeest. Trappers weer Nederlands kampioen! Opgemerkt wordt nog dat Trappers bij 5x powerplay een score van 100% haalt, een kampioen waardig. Na uitreiking van de beker en medailles, worden Trappers en diverse spelers gehuldigd voor hun prestaties. De zilver-vloot vaart binnen.

Hierna nog even aandacht voor twee andere wedstrijden voor de kompetitie, welke in deze periode worden gespeeld, t.w.:

12-3-'72 Tranpers - Olynnia Antwerpen 17:0.

In de 1e periode heeft doelman Scott (ex-Smoke Eaters) geen kijk op de puck. De Antwerpse ploeg, die slechts uit 9 personen bestaat, kan de Tilbugers -uiteraard - niet aan. In de tweede en derde periode weert Scott zich geducht en voorkomt een monsterscore. De Belgen bijten feller van zich af. Lepage en Morris spelen bij de Belgen een geduchte partij. Aan Tilburgse kant toont K. v.d. Broek grote vooruitgang. Er zijn slechts 500 toeschouwers.

19-3-72 Smoke Eaters-Trappers 4:8

In de uitverkochte Geleense ijshal, geeft Trappers de Limburgers geen enkele kans. In de le periode staat het na 3 minuten al 0:3. De Tilburgers lopen zelfs uit naar 0:5. De Geleense verdediger Lloyd draagt een helm, die voor de tegenstanders gevaar oplevert, maar protesten helpen niet. Mogelijk dat de concentratie bij de Tilburgers wat verslapt. In de 2e en 3e periode consolideren de ~ilburgers hun voorsprong zonder moeite. Doelman Gôbel, die licht geblesseerd is, vertoont een prima vorm. Jerry Tuma en Joe Simons lopen beide een misconduct op. Deze wedstrijd (replay) is een makkie voor de Tilburgers.

Cees Pieterse.