GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 36

In de 2e helft van februari '72 speelt Trappers 5 wedstrijden voor de Cup International, waarvan 3 thuiswedstrijden. Voor de Ned. competitie wordt pas in maart weer aangetreden, terwijl Trappers voor de Coupe Brabant is uitgespeeld. Uit de serie voor de Cup Intern. nu aandacht voor de slotwedstrijd van de Trappers voor deze competitie, thuis tegen Grenoble op 28-2-'72.

De Fransen komen het ijs op met 9 spelers en vinden een gemotiveerd Trappers, dat alleen J. Tuma wegens een schorsing na zijn match-penalty tegen Paris Olympic mist, tegenover zich. Naast de "gelouterde" spelers krijgen ook de jeugdspelers Bakker, Burgers (defensie) en Van de Broek, Kremers (aanval) steeds naast een routinier, een kans. Vooral Burgers en Van den Broek spelen zich in de kijker. Trappers is niet van plan zich door de houding van de Fransen, om slechts met zo weinig spelers aan te treden, te laten beïnvloeden. Binnen 300 sec. leiden de Trappers met 4:0. In feite komt de doelpunten-machine niet tot stilstand. Vooral de 2e lijn Simons-Mac Donald-Differ is met 9 goals en 10 assists wel erg productief. Ook G. Petmousek (7 punten), W. Tuma en De Heer zijn in goede doen. De verdedigers Christiaans, Van Dun en Van Veghel presteren ook goed, zodat zij volgende week met het Ned. team naar Roemenië kunnen afreizen tezamen met de andere Tilburgse Oranje-klanten. (WK-C-groep). Het werd 19:1. Het Nieuwsblad komt met de kop "Tilburg Trappers is ware nachtmerrie voor Grenoble". Overigens kan men niet stellen dat de Fransen veel waarde hechten aan dit soort uitwedstrijden. Boze tongen beweren dat het hen alleen te doen is om op een goedkope wijze aan een aantal interessante thuiswedstrijden te komen. In de competitie Cup International komt Trappers tot 198 voltreffers. Het publiek smeekt tevergeefs om de 200e treffer. In de Ned. competitie staat Trappers op 151 goals, zodat een seizoenproductie van bijna 400 haalbaar is. Een voor Nederland mogelijk uniek record, zo schrijft Ton van Esch.

Hierna nog aandacht voor de andere 4 wedstrijden in deze periode.

18-2-'72: Trappers Paris Olvmpic 4:5.

Trappers speelt zijn gekste, maar ook slechtste wedstrijd van het seizoen. De beide scheidsrechters Deserable (Fr.) en Zaalberg proberen een wedloop van strafmin. uit. Trappers 48 en Paris 55 strafminuten. Twee foutieve passes in het eigen verdedigingsvak komt Trappers 2 tegen-goals te staan. 7x Powerplay levert geen doelpunt op. De winnende Franse goal ontstaat 2 min. vôôr tijd door Richard op het moment dat Trappers met 2 man neer op het ijs staat! Dat geeft te denken. J. Tuma wordt het allemaal teveel en verdwijnt met een match-penalty naar de kleedkamer wanneer nog maar een halve min. te spelen is. Dat kost hem 2 wedstrijden. Coach Callam roept vertwijfeld uit waar de Tilburgse ijshockey-liefhebbers blijven. Er zijn 1500 fans aanwezig. Natuurlijk is men veel meer gewend.

19-2-'72: CPL Luik - Trappers 7:5.

In een wedstrijd op hoog niveau en vol spanning behaalt Luik een fortuinlijke zege op Trappers. Opnieuw is een niet-gerechtigde speler - Tenney - bij de Belgen opgesteld. Trappers loopt steeds een achterstand van één doelpunt in. Een doelpunt van Luik wordt toegekend nadat Gôbel de puck los laat nadat hij deze heeft gevangen en de scheidsrechter heeft gefloten. Alle wedstrijden van Luik worden in de Ned. competitie reglementair verloren verklaard, vanwege de niet-gerechtigde spelers. Ook deze wedstrijd wordt later 0:5 (reglementair).

21-2-'72: HIJS Hockev - Trappers 9:6.

Trappers pleegt met zijn 49e wedstrijd in dit seizoen duidelijk "roofbouw" op zichzelf. Dat is teveel van het goede. Binnen 8 min. kijken de Tilburgers tegen een 6:0 achterstand aan. De beide keepers Bulejcic en Gôbel wisselen elkaar af en raken volledig murw. G. Petmousek wordt node gemist. In de 3e periode komt Trappers pas goed op toeren en jaagt de Hagenaars de stuipen op het lijf (0:4).

Cees Pieterse.