GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 35

Vanwege de voorbereidingen op het WK-C-groep in Roemenië, waaraan Nederland deelneemt, speelt Trappers in de 1e helft van februari '72 geen wedstrijden voor de Ned. competitie. Wel een 3-tal wedstrijden voor de Cup International. In deze competitie neemt de spanning toe. Het Nieuwsblad komt met de kop "Tilbura Trappers - Raiders duel der waarheid". Vanwege de grote belangen meen ik niet voorbij te kunnen gaan aan deze topper, welke op 4-2-'72 in de pellikaanhal wordt gespeeld. De Canadese militairen, dit seizoen versterkt met de beste spelers van Lahr Canadiens, blijken een sterke vechtmachine te zijn, die elk kansje weten te benutten. Na een openingstreffer van W. Tuma en een gelijkmakende goal in de 1e minuut, lopen de Canadezen geruisloos naar 1:4. Aangezien

Trappers veerkracht toont wordt het weer 4:4, waarna de 4:5 nog niet verontrustend is. In de 2e periode laat Trappers mooi spel zien, doch weet slechts 2x te scoren. In de periode heeft Trappers alle kansen om verder uit te lopen, doch dat verzuimen de Tilburgers. De schoten-op-doel verhouding (16:3) zegt genoeg. Ook een numeriek overwicht gedurende 5 min. levert niets op. Aangezien de Canadezen niet scoren, staat 6:5 op het scorebord. In de 3e periode denkt Trappers met weinig inzet veel te bereken. Raiders maakt daarvan gebruik om Trappers binnen 5 min. op 6:9 te zetten. Het wordt zelfs 6:19. Op dat moment slaat de vlam in de pan. G. Petmousek krijgt 2 min. + 10 min. misconduct. J. de Heer wordt na slaan door arbiter R. Thomas in de houdgreep genomen. Deze laatste krijgt een handvol bierblikjes naar zijn hoofd. De Tilburgse spelers moeten de eigen

aanhang met staande argumenten beteugelen. Echter tevergeefs.

Een kapot gegooid bierglas op het ijs betekent een staking van de wedstrijd voor 10 min. Na het vegen van de baan, wil scheidsrechter Thomas toch verder spelen (wat een geluk overigens). Met nog 9 min. te spelen, ontspint zich een thriller, zoals zelden vertoond is in de pellikaanhal. Met volledige inzet wordt het 7:10 door MacDonald met nog 8 min. te gaan. In een kokende hal en met 5000 toeschouwers als steun scoren J. Tuma en J. de Heer binnen 12 sec. (9:10). Als J. de Heer 2 min. voor tijd 10:10 aantekent, barst de pellikaanhal uit zijn voegen. "Als op vleugels gedragen lijkt Trappers op weg naar de meest sensationele zege uit zijn geschiedenis", aldus Nieuwsbladverslaggevers Ton van Esch. Als Bowes 15 sec. voor tijd uitbreekt en alleen J. Simons in staat is hem neer te halen, rest de scheidsrechter niets anders dan een penalty-shot. Tot afgrijzen van alle geelblauwen, scoort Bowes ijzig kalm (10:11). Daardoor ligt de weg naar de Cup International voor de Canadezen volledig open. Jammer dat Trappers aan de sensationele ontwikkelingen geen "eind goed, al goed" kan toevoegen. Deze wedstrijd zal iedere Trappers-fan niet licht vergeten. Het gedrag van enkele heethoofden is voor Trappers nog goed afgelopen (schorsing, boetes, evt. wedstrijd zonder publiek). Gelukkig is het zover niet gekomen.

7-2-'72 KEV Krefeld - Trappers 7:8

Van deze wedstrijd voor de cup International heb ik geen nadere gegevens beschikbaar. Niettemin een nuttige overwinning voor de geelblauwen.

11-2-'72 Trapoers - US Warriors 14:3.

Aan de vooravond van het Carnavalsweekend trekt Trappers er nog eens flink aan. Zonder Van Dun, Simons en Differ en met een "nieuwe" 2e lijn bestaande uit MacDonald, Krikke en Van den Broek lopen de Tilburgers snel uit naar 3:0. De le lijn, de gebroeders Tuma en De Heer, leeft zich enorm uit en laat prachtig combinatie-spel zien. In de 2e periode gaan de gasten wat meer inzet tonen. Hoe deze Warriors er als enigen in geslaagd zijn de Raiders te kloppen, zal wel altijd een raadsel blijven. J. Tuma scoort maar liefst 6x. Voor 1500 toeschouwers worden weer 2 punten toegevoegd, zodat Trappers op de 3e plaats komt in de Cup International met 22 uit 15 (153:72).

Cees Pieterse.