GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 34

In deze serie komt nu de 2e helft van januari '72 aan bod. Daarin speelt Trappers maar liefst 6 wedstrijden, waarvan 3 voor de Ned. competitie, 1 voor de Cup International, 1 voor de Coupe Brabant en 1 vriendschappelijk duel. Speciale aandacht nu voor het duel HIJS HOKIJ - Trappers welk op 31-l-'72 te Den Haag wordt gespeeld voor de Ned. competitie. Na een onfortuinlijk weekend met wedstrijden op vrijdag- en zondagavond (in Geleen) is een uit - wedstrijd naar aartsrivaal en mede-titel pretendeut Hijs Hokij op maandagavond geen pretje. In de le periode wordt nerveus gestart met rommelig spel en harde acties aan de boards. De Hagenezen komen bij numerieke meerderheid 5:4 (G. Petmousek vertoeft op de strafbank) snel op voorsprong door Hogendoorn. Een minuut later maakt J. Simons gelijk na een passje van J. Mac Donald, in "De Tijd" ook de "ijsflits" genoemd als predikaat voor waarschijnlijk de snelste ijshockeyer in Nederland. De stand blijft in de le periode ongewijzigd, doordat keeper Gobel in goede vorm steekt en Trappers niet schep richt. En de 2e periode scoren de Heer en Van Dun (vanaf de blauwe lijn). Hogendoorn scoort tegen voor de Hagenezen. W. Tuma wordt voor 10 minuten "verbannen" en Petmousek weigert in de strafbank te gaan zitten vanwege de vijandige houding, welke het Haagse publiek aanneemt. J. MacDonald straft een blunder van doelman Andrews af. Bij Haagse numerieke meerderheid scoort Treneman 3:4. Het valt op dat de Haagse sterrenlijn met Hebert Boyd - Bossy geen voet aan de grond krijgt. Keeper Andrews toont zich allerminst rustig. In de 3e periode toont trappers zich allerminst zelfverzekerd. De vrees voor de "hopjes" blijkt ongegrond. Met puur ijshockey worden de Hagenezen ontmaskerd. Bij numerieke meerderheid (5:3), loopt Trappers uit naar 3:6 (weer 'n blunder van Andrews). Na 4:6 loopt Trappers door J. Tuma en J. Simons uit naar 4:8, waarna een treffer van

Manuel alleen voor de statistieken van belang is (5:8). Daarna "bevriezen" de Tilburgers het spel door de puck ronde te schuiven. "Trappers wint verdiend en is bijna zeker van de titel", zo schrijft "De Tijd". Hijs-coach E. Hopman: "Voor deze nederlaag is geen excuus".

Nu nog de andere wedstrijden in kort bestek:

17-1-'72 Trappers HIJS HOKIJ 10:4.

In deze topper voor de Ned. competitie, voor liefst 4200 toeschouwers, schiet Trappers vooral in de 2e periode uit zijn slof. Binnen 10 minuten scoort Trappers 5x (van 2:1 naar 7:1). de realiteit dat Trappers in Ned. geen gelijkwaardige tegenstander heeft, komt bij de Hagenezen hard aan. Vele Hagenezen komen op de strafbank. Coach Callam van Trappers weigert de hand van Hijs-coach Hopman. "Ik heb geen boodschap aan Hijs Hokij", verklaart Callam, die destijds in Den Haag niet eens "gezien" werd.

20-1-'72 Den Bosch - Trappers 4:10.

Voor slechts 500 toeschouwers heeft Trappers geen kind aan Den Bosch, aldus het Nieuwsblad, ondanks de versterkingen van Halliweil (Canada) en J. Bles (Augsburg).

Trappers, wakker na 1:0 achterstand, loopt via 1:4 uit naar 1:8. Trappers speelt professioneel. Den Bosch kan voor zijn sponsor (Mars) niet veel potten breken. Kleine incidenten zorgen voor enig oponthoud. Trappers scoort 4x uit 5 powerplaymogelijkheden. Den Bosch scoort 2 uit 8. Weer twee punten voor de Ned. competitie.

21-1-'72 Trappers - Den Bosch 8:2.

In deze matte vertoning voor de Coupe Brabant doet Trappers niet meer dan nodig is, nu er niet veel op het spel staat. Zulks tot teleurstelling van de supporters. Wel wordt Den Bosch ruim geklopt. De Bosche keeper, H. van den Bogaard, voorkomt erger.

28-1-'72 Trappers Fârjestadt (Zweden) 2:16.

De Zweden geven een perfecte show, met de voormalige NHL-prof Ulf Sterner voorop. Trappers komt nu zelf in de hoek waar de klappen vallen. Dat is men niet gewend. De 2000 toeschouwers bij deze vriendschappelijke wedstrijd zien een moedig Trappers flink ten onder gaan.

Cees Pieterse.