GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 30

Trappers treed in de tweede helft van november 1971 liefst 6 maal aan, waarvan 5 wedstrijden voor de felbegeerde Cup International. In de laatste week van november maakt Trappers in het kader van genoemde cup een trip van een week met wedstrijden in Parijs (2 maal) en Duitsland (2 maal). Uit deze reeks heb ik de wedstrijd gekozen die in Parijs gespeeld wordt;

Paris olympic - Trappers op 26 november 1971.

Tijdens deze wedstrijd wordt Trappers geconfronteerd met 4 Franse internationals, die een dag eerder ook met Paris FFSG zijn aangetreden tegen Trappers. De Fransen nemen het blijkbaar niet zo nauw met de regels van de Cup. Trappers speelt deze wedstrijd toch gewoon, maar laten een aantekening maken op het wedstrijdformulier. Trappers stuit toch op een behoorlijke fysieke tegenstand. De Tuma-lijn draait niet echt. Er wordt teveel geschaatst en te weinig gepasst. De eerste lijn met Simons - MacDonald - en Differ doet het heel wat beter. Mac Donald is de zwoeger en Simons de "Killer". In de eerste periode loopt Trappers uit tot 0:3 en na 24 minuten zelfs tot 0:5. Geen vuiltje aan de lucht zou men denken. Door een klein incident (Krikke krijgt een game misconduct na aanvankelijk twee minuten te hebben gekregen) en numerieke minderheid, raakt Trappers van slag. Olympic maakt snel twee tegendoelpunten en voelt dat er meer in zit. Ook in de derde periode start Olympic met een grootscheeps offensief. De Tilburgse verdediging staat zwaar onder druk, maar geeft vooralsnog geen krimp. Als MacDonald na 50 minuten 2:6 aantekent, gaat de Parijse storm liggen. Trappers consolideert de zaak. De 3:6 via Lang, is alleen voor de statistiek van belang. Door deze overwinning worden weer twee punten toegevoegd en heroverd Trappers de leiding in de Cup International met 8 uit 5 (59-24), voor Hijs Hoky, eveneens met 8 uit 5 (32-33).

  1. november 1971; Trapers - Den Bosch: 14:3.

In deze wedstrijd voor de Nederlandse Competitie gaat het er voor 1500 toeschouwers niet zachtzinnig aan toe. Na 2:0 in de le periode, krijgt Trappers in de 2e periode veel meer ruimte tot scoren. Wel wordt de strijd grimmig. W. Tuma en Van Gurp (Den Bosch) krijgen een match penalty. Ook De Heer en de Bosschenaren Van Den Berg en Foster laten zich niet onbetuigd. In de 3e periode wordt weer aan ijshockey gedacht. De scheidsrechters vergeten toepasselijke straffen uit te delen. Het publiek gooit Mars-repen op het ijs. Nieuwsbladverslaggever A. van Hest spreekt van geluk dat Den Bosch door Mars en niet door één of andere steenfabriek wordt gesponsord.

22-11-'71 Trappers - Hijs Hokij: 6:7.

In deze thriller voor de Cup International ziet Trappers de winst naar Hijs Hokij gaan. De Canadese goalie D. Andrews is de grote man van de Hagenaars, d.w.z. de redder van de zege. De grote klasse van de Haagse aanvalslijn Hebert-Boyd-Bossy (Canadezen) geeft echter de doorslag. De Tilburgse afweer is daartegen niet bestand. Het vertrek van Ormiston (blessure), de schorsing van W. Tuma, de lichte hersenschudding van De Heer en de nerveuze spanning, doen Trappers geen goed. Na 2 perioden leidt Trappers nog met 5:4. In 3 minuten verliest Trappers de wedstrijd; twee schoten op de paal van Simons en J. Tuma en wonderbaarlijke reddingen van Andrews, verhinderen dat Trappers terugkomt. Liefst 3500 toeschouwers zijn getuige van deze topper.

25 november 1971- Paris FFSG - Trappers 4:14.

Trappers overklast de Parijse combinatie op alle onderdelen van het spel. Alleen in de eerste periode leveren de Parijzenaars in het fraaie ijsstadion van Asnières voor slechts .200 toeschouwers tegenspel. In de 20e minuut leidt Trappers met 2:3. In de tweede periode kan Paris het tempo niet meer bijbenen. J. Tuma mist nog een penalty-shot. De Fransen komen niet verder dan enkele rushes. In de derde periode doet Trappers wat het wil. J. Tuma speelt magnifiek. Weer 2 punten voor de Cup.

27 november 1971 Warriors - Trappers; 4:7.

Na een reis van 12 uur (pech met de bus) blijkt dat Trappers vermoeid raakt de geplande training schiet er bij in. De luchtmachtmilitairen van Warriors spelen een goede en eerlijke wedstrijd. Trappers ziet kans de zwakke plek van Warriors (doeiman Ciancanelli) goed uit te buiten. Warriors komt terug van 1:7 tot 4:7, als Trappers de teugels laat vieren.

30 november 1971 Raiders - Trappers 5:3.

Voor 1000 toeschouwers slaat voor Trappers de vermoeidheid toe aan het einde van de trip van een week. Raiders speelt minder hard dan gebruikelijk. Trappers loopt teveel strafminuten op. Pas 5 minuten voor tijd bezwijkt Trappers voor de druk van Raiders.

Cees Pieterse.