GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 29

In de eerste helft van november 1971 treedt Trappers aan in 5 wedstrijden; 3 voor de Nederlandse competitie, 1 voor de Coupe Brabant en 1 voor de befaamde Cup International. Aan die laatste

wedstrijd, t.w. Trappers Smoke Eaters, welke op 12 november 1971 in de Pellikaanhal wordt gespeeld, schenken we nu de nodige aandacht. Trappers, dat in de voorbije weken reeds met 5:4 heeft verloren van de Eaters en met 6:6 gelijk gespeeld, beide voor de Coupe Brabant is niet van zins de Cup International zomaar prijs te geven. In de eerste periode komt Trappers toch met 1:3 achter, hetgeen vooral wordt veroorzaakt door het feit dat de Tilburg de Eaters even volledig laten komen en door keepersfouten van Bulejcic (Buddy). Anderzijds is de Tilburgse schutterij, met Simons inclusief, nog niet "op scherp" en heeft de Geleense doelman Soekov niet over geluk te klagen. In de tweede periode komt Trappers met een geweldig offensief echt los. Vooral de aanvalslijn met de gebroeders Tuma en Jack de Heer is niet te stuiten. Binnen de 6 minuten walst Trappers voor 3000 dol enthousiaste toeschouwers over de Limburgers heen. Als de kruitdampen zijn opgetrokken leidt Tilburg met 6:3. Geleen komt deze klappen niet meer te boven. Trappers gaat onverdroten voort met scoren. Vermeldenswaard zijn nog het verlies van Van Dun (hoofdblessure), de inzet van de jongeren Van de Broek en Van Gool en de strengere aanpak van de scheidsrechters. De gebroeders Tuma en Christiaans geven nog een knap staaltje penalty-killing weg tegen 4 Eaters. Na twee perioden is de stand al opgelopen tot 11:5. In de laatste periode worden de Eaters, wel reserve doelman Rozenhart, nog eens met 8:0 vernederd, zodat als eindstand 19:5 in de boeken komt. Trappers is weer volledig terug. De wraak op Eaters is zoet. Vooral Jack de Heer vormt een nachtmerrie voor de Limburgers. Voor de Cup worden weer twee punten toegevoegd.

Hierna nog aandacht in kort bestek voor de andere wedstrijden:

5 november 1971: Trappers Thialf (Heerenveen) 17:5.

In de eerste confrontatie met de Friezen maakt Tilburg een schuttersfeest van deze wedstrijd voor de Nederlandse competitie. "Slechts" 1200 fans voorzien het gebrek aan spanning. Trappers is veel te sterk voor de goedwillende Friezen, die zich echter niet "ingraven". Liefst 5 jongeren worden ingezet. W.Tuma is met 5 goals de topscorer. Ormiston heeft een meniscusblessure en zal -zo zal later blijken - terugkeren naar Canada.

7 november 1971: Smoke Eaters - Trappers 5:4.

In deze wedstrijd voor de Coupe Brabant vindt Trappers zijn meester in de laatste minuut als de Eaters met 2 man meer op het ijs staan. Het Nieuwsblad schrijft dat Arbiter Thomas spijkers op laag water zoekt. Zowel Simons (1e periode) als Christiaans (3 minuten voor tijd bij een 4:4 stand) worden van het ijs gestuurd na lijdelijk verzet tegen een opgelegde straf. Trappers speelt matig en maakt teveel overtredingen. De hand moet derhalve in eigen boezem gestoken worden. 3000 fans zijn getuige van deze nederlaag.

? november 1971: Trappers Utrecht 18:4.

Utrecht is de ideale oefenpartner. In de tweede periode leveren beide teams goed spel af. De verdediging vormt voorlopig nog een probleem (mede omdat Ormiston is weggevallen), maar 1500 fans kunnen concluderen dat het aanvallend goed zit bij Trappers.

14 november 1971 Brussel Trappers 7-10.

De derde zege voor Tilburg in de Nederlandse kompetitie (met deelname van drie Belgische ploegen: Brussel, Luik en Olympia). Brussel is minder sterk dan de uitslag doet vermoeden. Voor 1600 toeschouwers blijft Trappers het gehele duel aan de goede kant van de score. J. Tuma scoort 3 maal.

Nog twee wetenswaardigheden: Tilburg zet de straf van Peternousek om in een voorwaardelijke schorsing van één jaar (tot 15-11-71); B. Smulders speelt in Canada lustig voort zonder transferkaart!

Cees Pieterse.