GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 28

In de tweede helft van oktober 1971 gaan de diverse competities weer van start. Trappers neemt naast de Nederlandse competitie, deel aan de Cup International en de Coupe Brabant (met Den Bosch en Geleen). De voor 21-10-'71 geplande uitwedstrijd voor de Nederlandse competitie tegen Den Bosch, gaat niet door vanwege de slechte kwaliteit van het Bossche ijs. Trappers speelt in deze periode een viertal wedstrijden. Nu aandacht voor de wedstrijd Trappers-Den Bosch die op 29 oktober 1971 in de Pellikaanhal wordt ge gespeeld voor de Cup International. Trappers speelt overtuigend en gevarieerd. Voor 2800 toeschouwers toont de ploeg klaar te zijn voor "het grote werk". Den Bosch kan geen moment een bedreiging voor de Tilburgers vormen.

De Tilburgse combinaties en snelheid van handelen zijn teveel voor Den Bosch, dat sterk tegenvalt. Waar blijven de confrontaties van eerdere seizoenen? Doelman H. van den Boogaard kan de formatie van Eddy Gosselin nog een tijdje van repliek dienen. Als ook hij in de fout gaat, helpt er voor Den Bosch geen moedertje lief meer aan. Trappers walst over zijn buurman heen. Na 5:1 en 6:1 in de eerste resp. tweede periode, neemt Trappers duidelijk gas terug. T. Callam dan zorgeloos jeugdspelers, zoals Kl. v.d. Broek, J. Bok en T. van Gool inzetten. Bij Den Bosch wordt v.d. Boogaard vervangen door V. v. Schilt, wiens overgang naar Den Bosch voor opschudding heeft gezorgd. Opvallend aan Tilburgse kant is de slagvaardigheid van de Tilburgse defencemen H. Christiaans, H. v. Dun, M. v Veghel en J. Orminson. J. Tuma bevestigt zijn faam (4 doelpunten), terwijl J. Simons in deze wedstrijd niet kan scoren. Dat laatste is een hoge uitzondering.

Trappers boekt aldus de eerste punten voor de Cup International en neemt meteen de leiding.

Thans een kort overzicht van de andere wedstrijden van Trappers.

Op 22 oktober 1971 ontmoet Trapers Geleen voor de Coupe Brabant.

Uitslag 6:6; (2:l; 2:2; 2:3).

Trappers toont aan dat het sterk kan spelen. Echter het maakt een belangrijke fout, nl. het maken van strafminuten. Geleen maakt vijf van de zes doelpunten uit powerplay en blijkt dus Tilburgse onbezonnenheid professioneel te kunnen af straffen. 15 Seconden vóór tijd moet Trappers een punt aan de sterke Geleense ploeg laten. Coach Callam ziet zijn ploeg weer spoedig op de goede weg. Liefst 2500 toeschouwers genieten van deze spannende partij. In 't laatste weekend van oktober 1971 trekt Trappers de grens over om via twee vriendschappelijke wedstrijden tegen de beruchte Raiders de vorm verder op te bouwen.

Op 30 oktober 1971: Raiders Trappers 9:4; (5:0; 2:2; 2:2)

De combinatie van Raiders / Canadiens speelt in Baden-Baden op volle sterkte. Trappers neemt geen risico en vermijdt veel persoonlijke duels. De Canadezen gaan keihard van start (5:0). In de 2e en 3e periode speelt Trappers, met 3 lijnen, gelijk op.

Op 31 oktober 1971: Raiders - Trappers 5:5; (1:1; 2:2; 2:2).

In Lahr houden beide ploegen elkaar precies in evenwicht. Manager Van Morkhoven voorspelt Raiders als de belangrijkste concurrent om de Cup International. Bekend wordt dat de "big boss" van de LIHG, de Brit John Ahearne, eigenhandig de schorsing van Trappers-speler B. Smulders (geschorst tot 1 januari 1973) ongedaan maakt. De voorzitter van de Canadese spelersbond, Allan Eagleson en de Canadese sportpers hebben tegen bedoelde schorsing fel geageerd. Smulders heeft inmiddels een contract getekend bij de Peterborough Petes (A-junior). Zijn transferkaart zal nu wel opgestuurd worden. De NIJB en Tilburg Trappers voelen zich nu "in hun hemd gezet", aldus het Nieuwsblad op 29 oktober 1971. Door deze manoeuvre èn het feit dat de commissie van beroep van de NIJB de schorsing van Hijs-speler Ooms terugbrengt tot 20 wedstrijden, gloort er hoop voor G. Peters die voor hetzelfde vergrijp (slaan van de referee) ook voor één jaar geschorst is.

Cees Pieterse.