GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 27

De eerste helft van 1971 staat voor Trappers in het teken van de eerste deelname aan de Europa Cup. In een tijdsbestek van 2 weken werkt Trappers 4 Europa Cup wedstrijden af, tw. in het eerste weekend tweemaal tegen het Hongaarse Ferencvaros. Na een oefenwedstrijd tegen Baden Raiders volgt in de 2e ronde de "double" tegen E.V. Füssen uit de Duitse Bundesliga.

Aandacht nu voor de tweede wedstrijd tegen Ferencvaros welke op 4 oktober in de Pellikaanhal wordt gespeeld. In feite betreft het hier de uitwedstrijd, die op verzoek van Trappers ook in Tilburg wordt gespeeld. De Hongaren zijn daarmee akkoord gegaan.

Trappers komt zeer geladen op het ijs; wint "alle" persoonlijke duels; de bodycheck wordt veelvuldig toegepast. De Hongaren hebben hiervan niet terug. Met een geweldige inzet leidt Trappers na 5 minuten al met 0-4. Bij de eerste pauze luidt de stand 2-6. De Hongaarse doelman Kovacs heeft zich dan al lang laten vervangen (door Csarn). De 2000 toeschouwers wrijven zich de ogen uit. In de tweede periode wordt de voorsprong geconsolideerd tot 3-8 (via 1-2). In de laatste periode gaat Trappers door met hun expeditie en worden de Hongaren via 0-4 naar de dubbele cijfers gespeeld tot 3-12. Zulks tot grote verbazing van de Hongaren die Trappers niet herkennen na de eerste wedstrijd, drie dagen eerder. De fans zeggen "Nou kennen we ze weer". Dat zegt genoeg.

De peptalk van coach T. Callam heeft zijn uitwerking zeker niet gemist. Opvallend voor de Tilburgse keepers kwaliteit (B. Buddy) is dat beide teams 36x op doel schieten en de Tilburgse doelman slechts 3x wordt geklopt tegen 12x aan de andere zijde. Zonder de collectiviteit van het succes aan te tasten moeten zeker gememoreerd worden, J. Simons als koningsschutter (5x), "Spielmacher" J. Tuma en P. Differ (vier assists). J. Ormitson kogelt 2x hard in. Voorts valt op dat de Nederlands-Canadezen De Heer en Krikke voor niemand of niets op zij gaan. De verdedigers Van Dun, Christiaans en van Veghel blijken zeer betrouwbaar te functioneren. Trappers is geplaatst voor de tweede ronde. De landelijke bladen spreken over "professioneel spel" van de Tilburgers. Vervolgens nog even een korte samenvatting van de andere wedstrijden.

1 oktober 1971 Trappers - Ferencvaros 4-6; (1-2; 2-1; 1-3)

Deze eerste Europa Cup wedstrijd van Trappers voor 3000 toeschouwers komt eigenlijk voor Trappers te vroeg. De Hongaren, van wie het team verdacht veel lijkt op het Hongaarse nationale team (12 internationals), zeggen slechts enkele dagen op het ijs te hebben gestaan tijdens een trainingskamp in Tsjecho-Slowakije. Trappers stelt teleur, doch komt in de tweede periode terug tot 3-3. Keeper Buddy moet alle fouten in de verdediging "gladstrijken". G. Peters (geschorst) en J. MacDonald (slechts 2 buitenlanders mogen meedoen) worden node gemist. Trappers laat zich simpel verschalken door het counter spel van de Hongaren. Na 3 Hongaarse doelpunten scoort J. Simons tegen 4-6, zodat Trappers niet hoeft te wanhopen voor de return welke 3 dagen later wordt gespeeld.

8 oktober 1971 Trappers - Baden Raiders 5-3; (1-1; 3-1; 1-1)

De "beruchte" Raiders (C.A.F.E) komen met een sterk gewijzigd team naar Tilburg voor 'n vriendschappelijke wedstrijd. Zij doen hun reputatie van overtredingen meer eer aan dan hun spel. Ook Trappers acteert zwak. Positieve uitschieters vormen J. Tuma en J. MacDonald. G. Göbel vervangt B. Buddy, die het niet eens is met zijn arbeidscondities en weigert te spelen.

11 oktober 1971 Trappers - E.V. Fussen 2-5; (0-0; 1-4; 1-1)

Voor weer 3000 toeschouwers wordt Trappers in 55 seconden in de 23e minuut gevloerd door een toch niet sterk spelend Füssen. De wedstrijd krijgt een rommelig karakter. B. Buddy, weer terug in het doel, staat zijn plaats na 0-4 af aan G. Göbel. In de derde periode komt Trappers nog terug (1-1). J. Tuma en M. v. Veghel laten zich niet uit het veld slaan. Aangenomen mag worden dat het Europa Cup avontuur voor Trappers is afgelopen.

15 oktober 1971 E.V. Füssen Trappers 13-2; (0-0; 9-0; 4-2)

Een wedstrijd voor Trappers om zo snel mogelijk te vergeten. Trappers staat steeds met een numerieke minderheid op het ijs (45 strafminuten). Na 4 doelpunten dicht op elkaar in de tweede periode, ontstaat een algemene par~rllS ~rap~ers veel

tsti~afvmicnhu~eenn

knapt er iets. Beiers wangedrag word door de Zwitserse leiding (Schreusberger en Berchten) niet bestraft. Voor slechts 500 toeschouwers in het ijsstadion Oberwiessenfeld te München werkt Trappers zich in de derde periode op tot een gelijkwaardige tegenstander. Het Europa Cup doek is dan al lang gevallen!

Cees Pieterse.