GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 26

In de aanloop naar het seizoen 71/72 zijn de verwachtingen hoog; zouden de Trappers de prestaties van het afgelopen seizoen kunnen evenaren of wellicht verbeteren? Naast de normale voorbereiding op het seizoen - vanaf 7 augustus de conditietraining, vanaf 6 september op het ijs - wordt de aandacht mede gericht op de "double" tegen het Russische Nationale team en de deelname aan de Europa Cup, in welke Tilburg tegen het Hongaarse Ferencvaros lootte.

Op het LIHG - congres (Praag) volgt vrijspraak voor Simons en Christiaans, doch een strafuitbreiding voor Peters en Smulders tot 1 januari 1972. Peters heeft zich als voetballer aangemeld bij Sarto, in de 4e Klasse E, alwaar men erg blij met de gevluchte Tsjech is. Waar een "vriendschappelijk" ijshockey - wedstrijdje in Parijs al niet toe kan leiden!

In de selectie moet Ormiston, een "vuurvreter" van Yale University, Peters doen vergeten. Voorts komt Differ en keren Van Veghel en Göbel terug (omdat zij niet in Nederlandse militaire dienst zullen worden opgeroepen). Er meldt zich ook een tweetal Nederlandse-Canadezen: De Heer en Krikke.

Tilburg heeft z'n zinnen gezet op de Cup International en het Nederlands Kampioenschap. Ook in de Europa Cup wil men zich bewijzen. De twee duels tegen de Russen (op volle sterkte) vormen een andere uitdaging. De selectie ziet er zo uit: Van Dun, De Kok, Buddy, Kremers, Van de Broek, Bakker, Burgers, Van Boekel, Van Schilt, Bok Christiaans, Elands, Ooms, Simons J. Tuma (Maas), Sanders, Van Esch, W. Tuma (Toemen), MacDonald, Differ, De Man, Ormiston, Van Veghel, Göbel, De Heer en Krikke.

Uit een serie van vier wedstrijden, welke in de voorbereiding op het seizoen in september worden gespeeld, pikken we uiteraard het duel Trappers - Rusland op dinsdag 21 september 1971. Een unieke mogelijkheid voor de fijnproevers om de grootmeesters op volle oorlogssterkte tegen Trappers aan het werk te zien. Liefst 5000 (!) fans zijn present om Tilburg, dat is versterkt met Vos, Golan (beide Geleen), Wagner (Utrecht) en Halliwell te begeleiden op zijn moeilijke weg.

Trappers speelt gaaf ijshockey, maar de kloof is niet te dichten. Toch is het duel leerzaam: de stickbehandeling, sprintsnelheid, tempo verhogingen, schotvaardigheid, passing en combinatie vermogen zijn volgens Nieuwsblad journalist Van Esch zodanig, dat deze de liefhebbers het water in de mond doen lopen. Een topspelers als J. Tuma valt in dit selecte gezelschap niet eens op. Goalie Buddy is fabuleus, ook volgens de Russen. Simons smaakt het genoegen om doelman Tretjak te passeren, zulks tot grote vreugde van het publiek. Via de tussenstanden 1:5, 0:10 en 0:10 komt 1:25 op het scorebord. In de eerste twee periodes schieten de Russen 60 x op doel. Invaller-doelman Göbel moet 25 schoten verwerken (derde periode). Trappers komt tot 19 schoten. De Duitse referees hoeven slechts zes strafminuten uit te delen. Deze show moet men gezien hebben!1!

Combinatie team Utrecht / Nijmegen / Amstel Tigers - Trappers 3:12.

In deze eerste oefenwedstrijd (op 15 september) speelt Trappers sterk. De debutanten Ormiston en Differ weren zich geducht. Simons en J. Tuma zijn beide goed voor drie goals, W. Tuma komt tot twee treffers en net als Christiaans, scoren ook de twee nieuwelingen één keer. Van één treffer ontbreekt de signatuur.

Zweibrucken Warriors - Trappers op 18 september wordt 5:12.

De vier gastspelers die ook tegen de Russen mee zullen doen, zijn van de partij. Simons kan zich niet beschikbaar stellen. Ormiston, MacDonald en Golem scoren twee keer, Differ, de gebroeders Tuma, Vos, Wagner en Van Veghel maken het dozijn vol.

Trappers - Rusland op 22 september in Utrecht wordt 0:20.

Tilburg komt tot meer kansen en schiet 23 keer op doel. De Trappers goalies weren zich geducht en keepen beide een halve wedstrijd. Er zijn 1800 toeschouwers en nu kan Trappers zich goed gaan voorbereiden op de Europa Cup wedstrijden.

Cees Pieterse.