GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 22

Na afloop van de WK-wedstrijden in de C-groep, die van 26 februari t/m. 7 maart 1971 in negen Nederlandse steden, waaronder Tilburg, worden gehouden, gaat Trappers verder met een serie vriendschappelijke wedstrijden en toernooien. In de eerste helft van maart gaat het om vijf vriendschappelijke wedstrijden.

Op maandag 8 maart 1971 heeft Trappers de nationale ploeg van Bulgarije uitgenodigd voor een treffen. Deze Bulgaren hebben in het kader van genoemde WK. Nederland een dramatische nederlaag bezorgd in Geleen; 0:7. Nederland haalde overigens slechts een zesde plaats van de acht landen, met vier punten uit zeven wedstrijden. De echte Trappers-fans, het zijn er weer 2500 op deze maandagavond, gaan er eens goed voor zitten. Trappers komt goed uit de startblokken en leidt met 2:0 na tien minuten. Bij vlagen blijkt Trappers de Bulgaren weg te spelen. Op veel onderdelen van het spel zijn de Tilburgers duidelijk beter. Er ontbreekt nog wel wat aan de afwerking, vooral wanneer de lijn Simons-Morrison-MacDonald op het ijs staat. Toch is met name MacDonald in vorm. Iets slagvaardiger is toch de lijn Smulders-Maas-Sanders, waarvan Sanders drie maal scoort en Maas zwaar "gedekt" wordt. Zwakke momenten in de Tilburgse defensie worden onmiddellijk afgestraft. Daardoor kunnen de Bulgaren redelijk bijblijven. De keepers Buddy en Göbel delen de wedstrijd. Na de tweede periode is de stand 6:3. G. Peters en H. Christiaans spelen sterk. In de laatste periode speelt de Bulgaar Bacharov uitstekend. De Oost-Europeanen winnen de laatste periode overigens met 3:4, zodat de toeschouwers een aardige wedstrijd hebben gezien, waarin Trappers een goede kans op een grotere zege laat liggen. Eindstand; 9:7.

Voor de statistieken: Trappers - Bulgarije: 9:7 (3:2 3:1 3:4).

Scoreverloop: 5. Maas (Peters) 1:0; 10. Sanders (Peters) 2:0; 13. Lessev (Bacharov) 2:1; 19. Simons (MacDonald) 3:1; 20. Lessev (Bacharov) 3:2; 27. Bacharov (Jonkov) 3:3; 28. Peters (Smulders) 4:3; 30. Morrison (Simons) 5:3; 37. Sanders (Peters) 6:3; 41. Antov (Bacharov) 6:4; 42. Peters 7:4; 44. Sanders (Smulders) 8:4; 46. Penelov 8:5; 46. Simons (Morrison) 9:5; 47.Gerasimov

(Mikhailov) 9:6; 51. Herasimov (Lessev) 9:7.

Aantal schoten op doel: Trappers 42, Bulgarije 28;

Strafminuten: resp. 10 en 2.

Scheidsrechters: Laugdon en Popov.

In dezelfde week speelt Trappers nog vier!!! wedstrijden om des keizers baard. We zullen deze wedstrijden hieronder in het kort behandelen.

Dinsdag 9 maart 1971: Lahr Canadiens - Trappers 5:8 (2:4 1:2 2:2).

Trappers behaalt een regelmatige overwinning op éen der tegenstanders uit de Cup-wedstrijden. Nadere gegevens ontbreken helaas. Woensdag 10 maart 1971: Raiders -Trappers 5:5 (2:3 0:0 3:2). De Raiders hebben Trappers als sparring partner uitgenodigd, zulks als voorbereiding op de eindstrijd voor het kampioenschap voor legerploegen dat binnenkort in Canada zal plaatsvinden. Met de wedstrijd tegen de Lahr Canadiens een aardige midweekse trip in een drukke ijshockey-week. De wedstrijd staat voor de Canadezen van Raiders in het teken van de revanche-gedachte. Raiders heeft al eerder met 10:2 klop gekregen van de Tilburgers. Trappers is niet bereid mee te werken aan een walk-over. Het wordt een keiharde strijd in de Schwarzwald-arena, waarbij de beruchte Farr zich weer laat gelden. In de tweede periode loopt M. v. Veghel een hoofdwond op die gehecht moet worden. Pas in de laatste periode komt Raiders naast Trappers; 5:5.

Vrijdag 12 maart 1971: Trappers - All Stars 7:4 (1:1 2:1 4:2).

Deze wedstrijd, waarin Trappers zijn krachten meet met een combinatie-team van spelers van de clubs uit de Cup International, moet de ere wedstrijd van Trappers worden na een slopend, maar succesvol seizoen, waarin èn de Nederlandse titel èn de Cup International worden behaald. De helden, net teruggekeerd uit Baden-Baden, zijn vermoeid en sommige geblesseerd. J. Maas kan helaas niet spelen. De wedstrijd kent een rommelig verloop. Sommige spelers zijn geprikkeld en de strafbank is goed bezet. De partijen houden elkaar goed in evenwicht.

J. Simons mist enkele kansen en de All-Stars hebben geluk dat Trappers liefst drie maal op de paal schiet. Als Vaclav in het All-Star doel wordt vervangen door Tilburgs derde doelman V. van Schilt, komt Trappers via een slotoffensief op 7:4. Na afloop ontvangt Trappers de Cup International en alle spelers een herinnerings-medaille. J. Maas ontvangt voor 3500 toeschouwers de topscorers-trofee (Ray Boucher trofee). De Fair-Play Cup gaat naar Grenoble.

Zaterdag 13 maart 1971: Krefelder EV - Trappers 5:7.

Zonder J. Simons en J. Maas, die beiden geblesseerd zijn, speelt Trappers een invitatie-wedstrijd in de nieuwe Wedau-Halle in Duisburg. De Tilburgers hebben het beste van het spel en behalen een re-gelmatige overwinning. De doelpunten komen op naam van Toemen (2), Peters, Morrison, Smulders, Van Esch en MacDonald.

Een prima reclame voor de Cup International, waarvoor Duitse clubs belangstelling tonen. Hoe dan ook, vijf wedstrijden in zes dagen. Daarvan vier overwinningen en een gelijkspel. Erg knap van de "onzen".

Cees Pieterse.