GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 21

In de tweede helft van februari 1971 hoeft Trappers slechts drie maal aan te treden. Eén maal voor Coupe Brabant, één maal voor de Nederlandse Competitie en één maal als sparringpartner voor het Nederlands Bondsteam, dat in training is voor het WK-tournooi. Dat WK-C toernooi wordt van 26-

2-71 t/m. 7-3-71 in Nederland gehouden, waaronder in Tilburg.

Daardoor wordt ook het grote aantal wedstrijden verklaard dat in januari en de eerste helft van februari door de Nederlandse clubs gespeeld moest worden.

Uit bedoelde drie wedstrijden schenken we nu aandacht aan Trappers-Den Bosch. die op vrijdag 19 februari 1971 wordt gespeeld. Hoewel de Nederlandse titel reeds is behaald door Trappers, willen de Tilburgers hun kampioenschap met een nieuwe overwinning bezegelen. Trappers toont aan dat het vormverschil met Den Bosch enorm is. Op alle onderdelen van het spel is Trappers oppermachtig. Sportjournalist Ton van Esch schrijft in het Nieuwsblad over de "totale verpaupering van het Bossche ijshockey", en over het feit dat de Bossche internationals onder het regime van Gosselin zijn verpieterd "en werden weggezet als tweederangs spelers". Trappers speelt een knappe partij en de internationals blijken in goede vorm te zijn. Doelman G. Göbel toont zijn klasse. De Tilburgse kanonnen zijn J. Simons (zes goals), J. Maas (vier goals) en G. Peters (drie goals). Opvallend is het spel van B Smulders, die wel heel opofferend speelt. Grote klasse toont ook junior J. Bok; een puur talent. Via hoge tussenstanden wordt Den Bosch van het ijs gespeeld. Bond-voorzitter F. Schweers wordt door het Tilburgse publiek weg gefloten bij de uitreiking van de beker, behorende bij de Nederlandse titel. Het Tilburgse publiek heeft de affaire Simons (schorsing) niet zo snel vergeven.

Voor de statistieken:

Trappers - Den Bosch 15:2 (4:0 4:0 7:2).

Scoreverloop: 1. Simons (Christiaans-Maas) 1:0; 8. Smulders (Maas) 2:0; 11. Peters 3:0; 12. Maas 4:0; 23. Simons (Maas-Peters) 5:0; 28. Peters 6:0; 31. Simons (Peters) 7:0; 31. Morisson (Smulders) 8:0; 42. Maas (Simons) 9:0; 42. Simons (Christiaans-Smulders) 10:0; 44. Peters (Simons) 11:0; 48. Bensen ( van den Bosch) 11:1; 49 Simons (Morisson-Peters) 12:1; 51. Maas 13:1; 53. Van den Bosch 13:2; 55. Simons (Maas-Peters) 14:2; 59. Maas (Peters)15:2. Scheidsrechter: Tamboer; linesmen: Van den Hout en Riedé.

Toeschouwers: 2000.

Aantal schoten op doel: Trappers 57, Den Bosch 20.

Strafminuten: resp. 22 en 17

De eindstand van de Nederlandse Competitie in de eerste divisie wordt aldus:

  1. Smoke Eaters 8-14 (buiten mededinging vanwege aantal imports);
  2. Tilburg Trappers 8-14;
  3. Den Bosch 8-6 (34-46);
  4. Hijs Hokij 8-6 (50-45);

5. Rotterdam 8-0

Voor het terugtrekken van Rotterdam na een 0-24 nederlaag tegen Geleen, hebben de thuiswedstrijden van Rotterdam tegen resp. Den Bosch, Hijs Hokij en Trappers geen doorgang gevonden. Rotterdam verliest deze wedstrijden reglementair met 0:5. Tevens worden alle wedstrijden van Rotterdam reglementair verloren verklaard.

Hierna volgen nog enkele karakteristieken van de twee andere wedstrijden, te weten:

maandag 15 februari 1971; Nederlands Bondsteam - Trappers:4:7 (2:1 0:2 2:4).

In deze wedstrijd1 in Tilburg gespeeld voor slechts 750 toeschouwers, treedt Trappers aan met slechts vijf kernspelers. De rest speelt in Oranje. W. Toemen is geblesseerd. Aan het team van Trappers zijn spelers van het tweede team en de B-jeugd toegevoegd. Oranje stelt teleur. Nadat zijn schorsing is ingetrokken is

J. Simons weer van de partij voor Oranje. H. v.d. Boogaard (Den Bosch) keept weer voor Nederland na een blessure. G. Peters is met vier doelpunten de grote man bij Trappers

Donderdag 18 februari 1971: Hijs Hoky - Trappers 4:1 (1:1 3:0 0:0).

In deze wedstrijd, waarin Trappers zeer gehandicapt is door een schouderblessure van W.

Toemen en ziekte van G. Peters, wordt beslist over de Coupe Brabant. Trappers blijkt, door de afwezigheid van die twee sterke spelers, kwetsbaar. B. Buddy is weliswaar in grootse vorm, maar kan niet verhinderen dat Trappers tussen de 26e en 32e minuut door drie doelpunten van Inglis op een 4:1 achterstand komt. B. Smulders neemt op krachtige wijze wraak op Inglis en bezorgt hem een fikse blessure (vleeswond op de heup), dit tot grote woede van het Haagse publiek. Hierna krijgt de strijd een rommelig karakter. In de derde periode krijgt J. Maas nog een vijf minuten straf en wordt de wedstrijd langdurig onderbroken, doordat keeper Andrews een puck via de lat op zijn achterhoofd krijgt, na een keihard schot van diezelfde Maas. In de stand komt geen verandering meer. Trappers kan na de Cup International en de Nederlandse Titel de trilogie niet voltooien en bezorgt Den Bosch de Coupe Brabant. Het competitiegedeelte voor Trappers zit erop. Met recht weer een fantastisch seizoen voor de Geel-Blauwen. Het Nieuwsblad besteed op maandag 22 februari 1971 met twee volle pagina's aandacht aan dit gouden seizoen! Na de WK-wedstrijden C-groep speelt Trappers nog vriendschappelijke wedstrijden en toernooien.

Cees Pieterse.