GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 19

Zoals reeds aangekondigd moet Trappers in de tweede helft van januari 1971 aantreden voor een loodzwaar weekend van 21 t/m. 24 januari. Hierin worden vier wedstrijden gespeeld, waarvan drie voor de Cup International en één voor de Nederlandse titel. Voorts wordt op 29 januari nog een wedstrijd gespeeld tegen Lahr Canadiens, eveneens om de Cup.

Van de vier bedoelde wedstrijden in vier dagen worden er drie uit en één thuis gespeeld. Hieruit pikken we de uitwedstrijd welke op 23 januari 1971 in Baden-Baden wordt gespeeld tegen de beruchte Raiders.

Trappers, gesteund door een legioen van 200 luidruchtige supporters, komt reeds in de eerste minuut op 0:1. Dat betekent een opsteker. Wie gedacht mocht hebben dat Raiders niet zo tekeer zou gaan als vorig jaar, heeft zich vergist. Met veel gemene overtredingen en veel strafminuten treedt Raiders op de voorgrond. Trappers toont een onwaarschijnlijk incasseringsvermogen en zelfbeheersing. Gelukkig is ook de arbitrale leiding goed voorbereid op hetgeen zich afspeelt. J. MacDonald is de grote gangmaker van de onzen. J. Simons wordt genadeloos op het kuitbeen geslagen nadat hij de doorgebroken Fahr op snelheid een levensgrote doelkans kon ontnemen. Simons neemt overigens later sportieve wraak met liefst drie doelpunten! Doelman Buddy is weer uiterst betrouwbaar. De wedstrijd blijft boeiend ondanks de talloze blessures die door Raiders worden toegediend. Trappers let op de cijfers op het scorebord en laat zich niet gek maken. De Canadese bikkelaars worden via gewonnen periodes op grote achterstand gezet. Trappers beleeft inderdaad veel plezier aan deze overwinning. En dan te bedenken dat het de derde wedstrild in drie dagen is! Het Tilburgse legioen heeft als meest favoriete lied "Tilburg wint de wereldcup!'. Het meereizen over grote afstand is voor hen genoegen. Trappers mag zich op de borst slaan. Morgen wacht echter nog een wedstrijd op de buitenlandse tournee, te weten in Lahr tegen de Canadiens.

Voor de statistiek: Raiders-Trappers; 2:10 (1:4 0:2 1:4).

Score-verloop: 1. MacDonald (Simons) 0:1; 10 Morrison (MacDonald) 0:2; 11. Sliming 1:2; 15. Maas 1:3; 18. Maas (Peters) 1:4; 23. Simons (MacDonald) 1:5; 32. MacDonald (Smulders) 1:6; 47. Peters (Morrison) 1:7; 48. Sliming 2:7; 49. MacDonald 2:8; 53. Simons 2:9; 56. Simons (Smulders) 2:10.

Schoten op doel: Raiders 27; Trappers 42.

Aantal strafminuten resp. 58(!) en 18.

Scheidsrechters: Lennon en Boulet.

Toeschouwers: 1000.

Nu volgen nog enige karakteristieken van de andere matches.

Donderdag 21 lanuari 1971: Den Bosch-Trappers 3:8 (2:2 1:2 0:4).

In deze wedstrijd voor de Nederlandse Competitie speelt Trappers subliem en heeft het een ijzeren conditie. Den Bosch, reeds gehavend door een blessure van Van Dommelen, maakt het zichzelf erg moeilijk door veel strafminuten te vergaren. Het Nieuwsblad meldt dat Den Bosch adem en spelers tekort had. De Bossche krant meent dat Den Bosch "weer geen geluk had". Van de 2500 toeschouwers komt naar schatting de helft uit Tilburg!

Vrijdag 22 januari 1971: Trap~ers tegen geleen 6:6 (0:1 2:2 4:3).

In deze wedstrijd voor de Cup International speelt Trappers in de eerste periode fabuleus, maar kan niet scoren tegen doelman Scott. Geleen countert voorbeeldig. Wanneer J. Peters commentaar heeft op de leiding en 10 minuten krijgt loopt Geleen uit van 2:3 naar 3:6. Trappers ontspringt echter de dans en komt tussen de 54e en 56e minuut terug tot 6:6. Daarna wankelt Geleen nog maar het blijft gelijk. Een voortreffelijke ijshockey-avond. Liefst 4500 enthousiaste toeschouwers begeleiden Trappers onder een staande ovatie naar de kleedkamers

Zondag 24 januari 1971: Lahr Canadiens-Trappers 8:10 (1:3 3:3 4:4).

De tweede wedstrijd van de weekend-tournee van Trappers in het buitenland, tevens de vierde

wedstrijd in vier dagen (!) gaat om de bekende Cup. Na het spel van de Raiders blijkt het spel van de Canadiens een verademing. Als Trappers in de 22e minuut op 1:6 komt, denkt het de buit al binnen te hebben. Na een Keeperswissel bij de Canadiens (Huse voor Blaker) komen zij sterk terug. Dan blijkt hoe vermoeid Trappers is op de vierde wedstrijddag. Na twee periodes staat het 4:6 en is nog alles mogelijk. In de derde periode ontspint zich een gelijk opgaande strijd, waarin beide teams om en om scoren. De onzen brengen de zege knap binnen.

Vrijdag 29 januari 1971: Trappers - Lahr Canadiens; 18:4 (4:1 6:2 8:1).

Een goed uitgerust Trappers heeft in deze conditie geen kind aan de Canadiens. Met flitsend spel. slagvaardigheid en inzet worden zij van het ijs geveegd. Voor weer 3800 toeschouwers een glanzende exhibitie. J. Simons en J. Maas halen elk acht punten. J. Peters haalt OD zijn beurt vijf assists. De tweede lijn. B. Smulders. M. Morrison en J. Simons is ongrijpbaar en scoort het meest. Doordat Hijs Hokij op hetzelfde moment thuis onderuit wordt gehaald door de Raiders (4:6) krijgt Trappers eerder dan verwacht de Cup International voor de tweede maal op rij in bezit. Met nog twee wedstrijden te gaan onbereikbaar voor de tegenstanders! Het feest kan beginnen.

Cees Pieterse.