GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 15

In de tweede helft van november 1970 moet Trappers maar liefst zes keer aantreden binnen negen dagen. Daarvan vier wedstrijden voor de begeerde Cup International en twee duels voor de Nederlandse kompetitie. Daaruit pikken we de uitwedstrijd, welke op zondag 22 november wordt gespeeld tegen Smoke Eaters Geleen

Daar ontspint zich een ongewoon spannende wedstrijd. Geleen komt snel op voorsprong (2:0), waarna het warmgedraaide Trappers zijn klasse niet verloochent. Middels prima samenspel slaat Trappers binnen vijf minuten drie goals bij elkaar; 2:3 door Maas (2x) en Toemen. Als Smulders in het begin van de tweede periode twee keer scoort, komt Trappers op een riant lijkende voorsprong. Dat is voor Geleen moeilijk te verkroppen, zodat speler/coach Blanch meent Smulders te moeten opnemen in een strafexpeditie. Dat wordt het sein voor massale schermutselingen op het ijs. Er worden forse straffen uitgedeeld en de verwarring is algemeen.

Scheidsrechter Lennon heeft het moeilijk. Eaters profiteert van de misère en komt terug tot 5:5. Daarna levert Tilburgs powerplay drie treffers op, middels Peters (2x) en Toemen. De tweede periode heeft zeventig minuten geduurd!

Twee maal strafbank voor een erg grootse Peters in de slotperiode levert 7:8 op. Met nog achttien minuten te gaan is de strijd weer helemaal open.

Trappers consolideert de marge, al trilt het Geleense ijsstadion op z'n grondvesten. Buddy weert zich -als vervanger van Göbel, die enige zwakke momenten kende - bekwaam. De Limburgers zien geen kans meer hem te passeren en ons team blijft ongeslagen in de Cup International.

Stand Cup International:

  1. Trappers 4-7;
  2. Hijs Hoky 4-5;
  3. Raiders 4-4;
  4. Grenoble 1-2;
  5. Chamonix 1-2;
  6. Den Bosch 3-2;
  7. Lahr 4-2
  8. Geleen 3-0.

Hieronder aandacht voor de andere vijf wedstrijden.

19-11: Den Bosch - Trappers 2:3

Tilburg rekent met het "DenBosch-syndroom" af. Na zes nederlagen sedert vorig seizoen, heeft Tilburg een lesje geleerd. Achterin speelt de ploeg op zeker. In een spannend duel is Trappers de beste, al is het na twee periodes nog altijd 2:2. Toemen scoort in de 43e minuut, na een geweldige combinatie met Van Veghel, Maas en Peters 2:3. Die voorsprong wordt -voor 2800 toeschouwers - niet meer afgestaan.

20-11: Trappers - Geleen 3:5

Binnen 24 uur weer een kraker; het blijkt teveel van het goede. De conditie speelt een woordje mee als Trappers op 1:3 komt. Het Geleense vreemdelingen-legioen (dat buiten mededinging meedoet aan de kompetitie, vanwege het aantal imports) weet Trappers klein te krijgen. De verdedigers weten van aanpakken, vooral de gebroeders Lesyk -door ons aangeduid als de "slagers". Doelman Scott tart de Tilburgse aanvallers en redt de zege voor 3000 toeschouwers.

23-11: Trappers - Rotterdam 18:5

Tilburg kan freewheelen; het verschil tussen beide teams is veel te groot. De toeschouwers lachen wat af, ondanks dat Rotterdam zich dapper weert. Coach Callam heeft minder reden tot lachen. Naast Woodman, zijn ook Van Esch en Van Dun in de ziekenboeg terechtgekomen. Sanders is door een auto aangereden... Callam besluit derhalve tegen Chamonix en Grenoble te spelen, evenals debutant Morisson.

26-11: Chamonix - Trappers 5:3

De eerste Cup-nederlaag voor 200 toeschouwers. De thuisclub speelt sterker dan verwacht en Trappers valt tegen. Bij de stand 4:2 weet Simons de aansluiting tot stand te brengen, maar riskant aanvallen levert een doelpunt aan de andere kant op, van de formidabele Gyrica.

27-11: Grenoble - Trappers 5:10

Trappers herstelt zich fraai. In de tweede aanvalslijn maakt Morisson zijn debuut. Verdere gegevens ontbreken.

Cees Pieterse.