GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 11

Aan de orde komt het seizoen 1970/71, het tweede seizoen in de Pellikaanhal.

Ver voor het seizoen start, medio mei 1970, boekt Trappers reeds een zege op punten. Met 18 stemmen voor en 10 tegen, krijgt Tilburg op de buitengewone ledenvergadering van de NIJB te Bunnik steun voor een regeling waarbij met vijf buitenlandse profs mag worden geopereerd. In de drie jaar na het seizoen 1970/71 moet dat aantal worden teruggebracht van vijf naar twee. Uitzondering vormt de Nederlandse competitie, waarin slechts drie imports mee mogen spelen.

Bedoelde regeling is sterk tegen de zin van het duo Schweers (NIJB voorzitter) en Henrichs (lid van het NIJB-bestuur). Zij willen niet verder gaan dan vier profs en dreigen met een veto van de Brit Ahearne; binnen de LIHG is hij de "big boss". De "inmenging" van Ahearne wordt door de andere verenigingen niet verdragen en ze stemmen dan ook voor het Tilburgse voorstel.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen zijn de navolgende zaken te melden:

 1. Aan de houders van een seizoenkaart wordt in mei een voorschot van F1. 50,= gevraagd.
 2. De supporters hebben blijkbaar vertrouwen in de Trappers en betalen!

 3. Hoewel de breuk tussen trainen coach Pokorny en Trappers tijdens de jaarvergadering nog wordt
 4. geheeld, wil diezelfde Pokorny in september geen nieuw contract tekenen. Dat betekent dat

  Tilburg, terwijl de ijstraining reeds is begonnen, alsnog op zoek moet naar een nieuwe

  trainer/coach. Deze wordt gevonden in de persoon van Tony Callam, 31 jaar en een

  mannetjesputter met Amerikaanse en Europese (Bolzano) ervaring.

 5. Als nieuwe spelers worden drie Nederlandse-Canadezen (Paul Burger, Gerry Gobel, Bob Smulders) en een Canadees (Don Woodman) aangetrokken.

In het nieuwe seizoen verdient het verdedigen van de Cup International alle prioriteit. Tegenstanders zijn Baden Raiders, Lahr Canadiens (na een fusie tussen The Arrows en Les Canadiens de Werl), Grenoble, Hijs Hokij, Den Bosch en Geleen.

Daarnaast wil Trappers een aanval doen op de Nederlandse titel, welke door Den Bosch wordt verdedigd. Overige ploegen hier; Hijs Hokij, Rotterdam en Geleen (buiten mededinging, vanwege de ontheffing van de beperking van drie buitenlandse spelers).

Trappers speelt met Den Bosch, Geleen en Hijs Hokij om de Coupe Brabant en werkt ook de nodige vriendschappelijke ontmoetingen af. Op 27 en 28 maart 1971 wordt deelgenomen aan een toernooi van de Rotterdam Bombers (!) voor Nederlandse spelers. Van 11 tlm 16 april doet Tilbrg mee aan het sterk bezet internationale toernooi in Chamonix. Tenslotte neemt een combinatieteam van Trappers deel aan de Coupe Nationale (een initiatief van de "Stichting ijshockey Nijmegen").

Voldoende werk aan de winkel dus! Voor spelers en supporters een hele toer om alle wedstrijden uit elkaar te houden. Tegenwoordig ligt dat heel wat duidelijker

De selectie van Trappers ziet er als volgt uit: V.van Schilt,

B. Buddy, G. Gobel, J.Voms,

G. Peters, H. v. Dun, H. Christiaans, B. Vermeer,

P. Burger, J. MacDonald, J. Maas, W. Toemen, B. Smulders, K. Sanders, J. Simons,

T. van Esch, D. Woodman, T. v. Gool en A. Herijgers.

Daarnaast krijgen de veelbelovende jeugdspelers G.Bakker, K.v.d.Broek, N.Kremers en M.van Boekel.

In september 1970 speelt Trappers slechts een duel: een oefenwedstrijd tegen Rotterdam op de 26e. Het betreft een wedstrijd zonder publiek, waarvan slechts de uitslag (18:3 voor Trappers) te achterhalen is. Het verloop van dit duel, de accomodatie en de straffe training zijn voor Tony Callam voldoende om snel te beslissen en een contract als trainer/coach van de Trappers te tekenen. Doortastendheid kan hem niet ontzegd worden. Het seizoen kan beginnen en hoe de start zal verlopen leest u in de volgende editie van Puck.

Cees Pieterse.