GOUWE OUWE.. 20 JAAR GELEDEN DEEL 8

In de tweede helft van maart 1970 komt Trappers vijf maal in actie; één wedstrijd voor de Nederlandse kompetitie en vier vriendschappelijke duels, waarvan drie in het kader van het internationale toernooi in Chamonix

Aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Zurich, zal nu uitvoerig aandacht worden besteed. Deze vriendschappelijke ontmoeting wordt op 20 maart gespeeld. Trappers maakt van deze wedstrijd een waardig afscheid. Het domineert op alle onderdelen van het spel. Zürich stelt teleur en Pokorny wordt in staat gesteld jonge spelers in te zetten: Kremers, Van den Broek, Ooms en Van Esch hebben hun aandeel in de ruime 14:3 (6:2 1:0 7:1) zege Vooral in de eerste en derde periode gooit Trappers alle remmen los. De jongeren passen zich goed aan tussen de 'gevestigde' sterren. Vooral verdediger Ooms trekt de aandacht en hij groeit uit tot een volwaardige defence

De Tsjechische sterspelers leggen uiteraard het meeste gewicht in de schaal. Zo is verdediger Peters zeer productief met drie doelpunten en vier assists en wordt Maas de koningsschutter, met viër treffers. Simons en Christiaans zijn afwezig in verband met blessures. Op zich was het geen geweldige wedstrijd, maar een nuttige oefening voor -met name- de jonge spelers. Overigens blijkt dat het grote publiek te zeer is verwend met de belangrijke competitie-wedstrijden. Het Nieuwsblad meldt dat "slechts een kleine 1500 mensen aanwezig zijn bij deze ontmoeting; toch nog altijd een leuk aantal.

20 maart 1970: Trappers - Zûrich 14:3 (6:2 1:0 7:1)

Scoreverloop: 2.Peters (Van den Broek) 1:0; 5.Ehrensperger 1:1; 6.N.Kremers (Toemen) 2:1; 8.haas (Van Dun) 3:1; 15.Peters 4:1; 16.Lercu 4:2; 16.Toemen (Maas-Kremers) 5:2; l8.~acDonald (Pokorny) 6:2; 36.Maas (Toemen) 7:2; 41.Toemen (Peters) 8:2; 43.Peters (Maas-Vermeer) 9:2; 45.Heimiger 9:3; 46.Maas (Peters-Van Esch) 10:3; 47.MacDonald (Pokorny-Sanders) 11:3; 53.Pokorny (Sanders) 12:3; 53.Maas (Toemen-Peters) 13:3; 57.Toemen (Peters-Vermeer) 14:3.

Schoten op doel: Trappers 31; Zurich 26.

Strafminuten: Trappers 10; Zurich 14

Scheidsrechter: Lennon. Linesmen: Toemen en Savelkouls

De Tilburgse supporters hebben een kort, maar zeer krachtig seizoen 1969/70 meegemaakt. Een korte nabeschouwing -voorzien van cijfers- volgt in de volgende editie van de Puck. Hierna een korte impressie van de overige duels.

16 maart 1970: Trappers - Hijs Hoky 9:8 (2:4 3:1 4:3)

In deze wedstrijd voor de Nederlandse kompetitie staat niets anders op het spel dan prestige. Van Schilt staat in het doel en Peters, Toemen en Maas vormen het buitenlands element. De gasten spelen zonder Van Dijk, Gentis en Manuel, maar met oudgediende Arie Kleijn. De Trappers moeten het doen zonder Simons en Christiaans

Binnen zeven minuten komt Trappers op 2:0; daarna komt Hijs Hqky zeer sterk terug en leidt het aan het einde van de eerste periode zelfs met 2:4. Peters (2x) en Maas zetten de Trappers-trein weer op het goede spoor. De laatste periode is ongemeen spannend. Peters gaat onbegrijpelijk in de fout en scoort zelfs in eigen doel.! Na een 5:7 achterstand komt Trappers twee keer tot scoren via Maas; 7:7. Een benut penaltyshot van MacQuaid zet de thuisclub andermaal op achterstand. De spanning is te snijden: Hijs Hoky weet een numerieke meerderheid van vijf tegen drie niet uit te buiten en Tilburg moet scoren. Uiteindelijk gebeurt dat ook en met twee treffers wordt Toemen de matchwinner in deze prestigeslag

Dat betekent dat Trappers dit seizoen geen punt heeft gegund aan de Hagenezen. Vier keer wordt de rivaal verslagen, twee keer tijdens een duel voor de Cup International en twee keer tijdens de Nederlandse kompetitie. Het weekblad Sportexpres springt hierop in en weet te melden dat de "macht van Hijs Hokij getaand" is

In het lange Paasweekeinde van 1970 is Trappers deelnemer aan het internationale ijshockey-toernooi in Chamonix. Naast de Tilburgers, nemen het sterke Slavia Praag, Innsbruck en gatheer Chamonix deel. Laatstgenoemde ploeg is voor deze gelegenheid versterkt. De wedstrijden van Trappers volgen nu.

27 maart 1970: Trappers - Slavla Praag 3-6 (2:1 0:4 1:1)

Zonder twijfel de beste wedstrijd van het toernooi. Trappers levert goed tegenspel en krijgt een eervolle nederlaag te verwerken.

Door het aantrekkelijke spel en plezierige houding wordt Trappers de favoriet van het Franse publiek.

28 maart 1970: Trappers - Innsbruck 3:6 (tussenstanden onbekend)

lnnsbruck met vier Tsjechen in de gelederen, wint tn een zeer onsympathieke wedstrijd tegen een wat vermoeid ogend Trappers.

29 maart 1970: Trappers - Chamonix 1:4 (tussenstanden onbekend)

Een versterkt Chamonix wint in een weinig zeggend duel. Drie nederlagen derhalve en een laatste plaats. Toch heeft Trappers een goede indruk achtergelaten, getuige het feit dat reeds nu al een uitnodiging wordt ontvangen voor het toernooi van volgend jaar. Tevens krijgt Trappers invitaties voor een viertal oefenduels in de periode juli/augustus 1970 in Chamonix, Y\egêve, St.Cervais en Villars.

De overige uitslagen van het tournooi:

Slavia praag-Innsbruck 9:0;

Chamonix-Innsbruck 7:3;

Slavia praag-Chamonix 11:2.

Dat leverde de volgende eindstand op: 1.Slavia Praag 3-6; 2.Chamonix 3-4; 3.Innsbruck 3-2; 4.Trappers 3-0.

Ondanks de laatste plaats toch weer een stuk ijshockey promotie in het buitenland. Opgemerkt moet worden dat Simons en Christiaans ontbreken en dat ze worden vervangen door de Bosschenaren Boyle en Jastremski. Het Nieuwsblad meldt weinig 'steun' van laatstgenoemden aan de Trappers.

In de pellikaanhal wordt in het weekend na Pasen het internationale jeugdtoernooi van Trappers gehouden (later CVT), voor spelers tot zestien jaar.

De eindstand: 1.Bad Tolz 4-8 (21:0); 2.Hijs Hoky 4-6 (11:6); 3.Trappers 4-4 (5:8); 4.Soest Lions 4-2 (5:13); 5.Den Bosch 4-0 (2:20).

Cees Pieterse.