BACK TO THE SEVENTIES DEEL 10

23 januari 1970 Tilburg Trappers Den Bosch

Inleiding Op de vaste vrijdagavond ontvangen de geelblauwen aartsrivaal Den Bosch voor de Coupe Brabant. In feite is deze beker al binnen voor Den Bosch. Toch wordt deze wedstrijd om "des keizers baard" door liefst 3500 (!) toeschouwers in de Pellikaanhal bekeken. De avond tevoren hebben overigens ook een kleine duizend Tilburgse toeschouwers tot hun groot leedvermaak - in Den Bosch de Raiders met 9-3 (!) zien verliezen tegen Den Bosch in een wedstrijd voor de prestigieuze Cup International. Hoe is een aantal van 3500 toeschouwers vanavond te verklaren? Op de eerste plaats omdat Tilburg totaal ijshockeygek is. Daarnaast willen de Trappers zich "uiteraard" revancheren voor de slechte resultaten van het afgelopen weekeinde en tot slot spreken de wedstrijden tussen Trappers en Den Bosch altijd tot de verbeelding; er is sprake van een grote rivaliteit. Bij Trappers is Vaclav Tuma tot en met maandag aanstaande (een hele week dus) door de eigen leiding geschorst wegens wangedrag op het ijs en in de kleedkamer.

Verzwakt De Tilburgse ploeg is dus verzwakt door deze schorsing. In de eerste periode strijdt Trappers meer tegen zich zelf dan tegen de tegenstander. Den Bosch vormt een degelijke en doeltreffende ploeg. De ploeg is bezig aan een ferme zegereeks, inclusief dus tegen de Raiders, de koploper in genoemde Cup International. De Bossche goalie v.d. Bogaard is goed op dreef. De Bossche verdediging is hecht (Koucal is de grote uitblinker) en de aanvallers helpen zonodig ook met verdedigen. Bij Trappers maakt aanvoerder Simons niet de indruk zich voor 100% in te zetten. MacDonald is wel goed op dreef. Den Bosch neemt in de eerste periode een 0-2 voorsprong door doelpunten van Gosselin (Hagerman) (0-1) en De Groot (0-2) na een schoonheidsfoutje van Bulejcik.

Spirit Pas in de tweede periode hervindt Trappers zijn zelfvertrouwen en fighting spirit weer. Door doelpunten van Van Gool (PokornyKocanda) in de 27e minuut (1-2) en MacDonald (Jiri Tuma) in de 2e minuut via een prachtig schot, komen de Trappers langszij. Den Bosch loopt in de voorlaatste minuut van deze periode weer uit via Boyle (Gosselin) (2-3). Deze goal wordt overigens gescoord na een foute pass van Petrnousek. Met die stand breekt de tweede rustperiode aan. De achterstand is dus teruggebracht tot een doelpunt. In feite is er dan nog van alles mogelijk in deze wedstrijd.

Glanzende prestatie Bulejcik in het Tilburgse doel levert weer een puike prestatie. Hoewel Den Bosch fel aandringt hoeft hij in de derde periode niet meer te wijken. Drie doelpunten tegen uit 45 (!) schoten op doel. Excellente cijfers zijn dat. Trappers komt welgeteld tot 24 schoten op doel. Simons en Jiri Tuma blijven ver achter met schoten op doel (elk 4). De andere Tilburgse spelers tonen te veel ontzag voor de Bossche doelman. De Bossche verdediging blijkt ijzersterk te zijn. Trappers loopt hierop stuk. In de Tilburgse defensie ontwikkelt Christiaans zich steeds verder; Van Dun lijkt stil te vallen in zijn ontwikkeling. Ook Den Bosch komt dus niet meer tot scoren in de derde periode, zodat de eindstand 2-3 (0-2) (2-1) (0-0) op het bord blijft.

Koppen Het Nieuwsblad kopt met "Tilburg Trappers gestrand op Bossche defensie: 2-3" In de krant een uitvoerig verslag met statistische gegevens. Ook een foto, waarop Boyle het beslissende Bossche doelpunt scoort (2-3). Qua strafminuten houden beide partijen elkaar aardig in evenwicht (12). Scheidsrechter in deze derby is Langdon.

Tot slot Voor Trappers blijft in dit seizoen de Cup International prioriteit nummer 1! Als vandaag het bericht in de krant verschijnt dat Raiders na het genoemde verlies in en tegen Den Bosch op donderdagavond ook op vrijdagavond in Den Haag voor de Cup International heeft verloren, nu met 6-4 van HIJS HOKIJ, gaan de Tilburgse harten weer sneller kloppen. De kansen voor de Tilburgers groeien weer!

De stand aan kop van de Cup International is nu:

Raiders met 17 uit 12
Den Bosch met 16 uit 13
Tilburg Trappers met 14 uit 9

Hierbij aan te tekenen dat de wedstrijd Raiders - Trappers (Trappers heeft het ijs verlaten) nog niet is verwerkt in de stand. Overigens telt de competitie 8 ploegen. Binnenkort zal het Tilburgse protest naar aanleiding van de wedstrijd Raiders - Trappers behandeld worden. De Tilburgse fans wachten met grote spanning af!!

Cees Pieterse.