BACK TO THE SEVENTIES DEEL 9

18 januari 1970 Lahr Arrows Tilburg Trappers

Inleiding
Zoals eerder aangekondigd speelt Trappers deze zondagmiddag in Lahr tegen het genoemde Canadese legerteam ook om de fel begeerde Cup International. Vraag is of Trappers volledig hersteld is van de ellende van gisteravond in Baden-Baden. Uiteraard hebben deze Canadezen niets van doen met de problemen van gisteravond. Zij gaan frank en vrij het ijs op. Hebben niets te verliezen als men naar de stand kijkt. Vraag is hoe Trappers aan deze wedstrijd begint. En of dit weekend nog enigszins gered kan worden. En hoe hebben de supporters zich gehouden? Het team van Arrows is vrij oud, want heeft een gemiddelde leeftijd van 30 jaar.

Vervolg Het blijkt dat Trappers nog mentaal is aangeslagen. Er blijkt een totaal gebrek aan zelfvertrouwen. Men gaat overspannen te werk. Toch gaan beide opponenten zo wat gelijk op. In de eerste periode opent Arrows in de 2e minuut de score via Cekaville (1-0). Na 9 minuten weet Petrnousek de stand weer op gelijke hoogte te brengen (1 - 1). Trappers komt op voorsprong in de l1e minuut via Simons (Pokomy) (1-2). In de 16e minuut vergroot Kocanda de Tilburgse voorsprong tot (1-3). Arrows speler Piccot brengt de stand in de 19e minuut op (2-3), wat tevens de stand is bij de eerste pauze.. Het blijkt dat W. Tuma zich zelfweer niet in de hand heeft en vanwege onbeheerstheid inmiddels voor 10 minuten naar de bank is verbannen. Ook Christiaans heeft een 10 minuten straf gekregen van de prima leidende scheidsrechter R. Thibeault. Het blijkt dat Trappers niet in het normale spel komt.

Werklust Werklust is er zeker bij J. Tuma. Ook Petrnousek en Pokorny durven het ijs nauwelijks te verlaten. Zij plegen natuurlijk roofbouw. Trappers krijgt teveel strafminuten en moet daardoor teveel tegen een numerieke meerderheid op boksen J. Tuma maakt vervolgens twee treffers in de 25e en 29e minuut, de eerste na assist van Pokomy (2-4) en daarna zonder assist (2-5). Op dat moment een prima stand voor de Tilburgers. Echter hierna komt er toch een kentering in het Tilburgse spel. Fournier maakt in de 30e minuut snel (3-5) en Piccot verkleint de achterstand van de Canadezen in de 34e minuut tot (4-5). Simons (Petrnousek) brengt de stand in de 38e minuut nog op (4-6).

Slotoffensief In de derde periode zwakt Trappers sterk af Arrows zet aan voor een slotoffensief via snelle breaks. Achtereenvolgens scoren Normandeau (2x in de 42e minuut) (6-6), Lauglin in de 56e minuut (7-6) en tenslotte Fournier in de voorlaatste minuut (8-6). De ontreddering is compleet bij de Trappers. Zij weten deze periode in het geheel niet te scoren. Erg ongewoon voor de geelblauwe formatie! Het zevende doelpunt van de Arrows wordt zelfs shorthanded gemaakt. De laatste goal is overigens een empty-net goal, want Bulejcik is van het ijs gehaald.

Koppen In het Nieuwsblad verschijnt de kop "Arrows geeft drama passend vervolg". In de krant een foto van W. Tuma.

Aantal afgegeven schoten: Arrows 26 Trappers 32. Aantal stafminuten: Arrows 24; Trappers 40

Tot slot In deze wedstrijd is Trappers niet zichzelf geweest. Zij willen zich extra bewijzen, doch het effect is juist omgekeerd. Het weekend is danig verpest geworden. Twee wedstrijden verloren, waarvan de eerste beeindigd door speler-coach Pokorny zelf Daardoor zullen winstpunten moeten worden ingeleverd. Vraag is of Trappers zich kan herstellen van drama van dit weekend. Na een viertal dagen verschijnt er een groot artikel in het Nieuwsblad waarin nog eens wordt teruggeblikt op de gebeurtenissen in het afgelopen weekend. Interviews en beschouwingen. Tevens het bericht dat Trappers een officieel protest heeft ingediend bij de Organisatie van de Cup International. Tot aan de behandeling van dit protest zal de wedstrijd tegen de Raiders niet in de stand worden opgenomen. De stand bovenaan is alsdan als volgt:

1. Raiders 17 uit 10 (68-36)
2. Trappers 14 uit 9 (68-42)
3. Den Bosch 14 uit 12 (74-56)

Spelers en supporters wachten met spanning af wat er verder gaat gebeuren. Misschien een laatste strohalm ?

Cees Pieterse.