BACK TO THE SEVENTIES DEEL 7

16 januari 1970 Tilburg Trappers – Iserlohn Hawks

Vriendschappelijk
Deze wedstrijd is de eerste in een serie van drie wedstrijden op drie opeenvolgende dagen in het weekend en tevens de tweede vriendschappelijke wedstrijd van de Trappers in dit seizoen. De wedstrijd is een goede oefenpartij voor de twee zware uitwedstrijden tegen de Raiders (zaterdag) en de Arrows (zondag) beiden uitwedstrijden in Duitsland voor de Cup International. Pokorny is nog niet hersteld van griep. In het begin van de week zijn er al 2500 kaarten voor deze vriendschappelijke wedstrijd verkocht; op deze vrijdagavond zitten er wel 3500 (!) toeschouwers in de Pellikaanhal. Tilburg is helemaal ijshockeygek! En wat te denken van een dergelijk weekendprogramma.

Clean ijshockey
Waar veel toeschouwers op gerekend hebben gebeurt niet. De Canadese legerploeg speelt rustig, clean ijshockey. Simons speelt niet geïnspireerd. Toch opent hij de score na 4 minuten (1-0) na assist van J. Tuma en MacDonald. Lange tijd gebeurt er niets bijzonders. Petrnousek breidt in de 18e minuut de score uit naar 2-0, waarna het in de 19e minuut de beurt is aan W. Tuma (3-0). Bij beide laatste doelpunten is geen sprake van assists. De Canadese doelman Blake weert zich geducht. Meest opvallende spelers aan Tilburgse kant zijn Petrnousek en J. Tuma.

Tweede periode
Arrows speler Walker tekent het eerste tegendoelpunt aan (3-l) in de 21e minuut. Nog in dezelfde minuut maakt W. Tuma op assist van zijn broer 4-1. Petrnousek doet Trappers verder uitlopen zonder assist 5-1 in de 25e minuut. Dan wisselt Trappers zijn doelman Bulejcik voor de jeugdige V. van Schilt, die de vuurdoop ondergaat en uiteraard een brok ervaring opdoet. Ook Tilburgs derde lijn, gevormd door A. Herijgers, T. van Gool en A. van Esch doet het naar behoren. Een doelpunt zit er echter nog niet in. De gasten kunnen nu wat inlopen via Seed in de 30e minuut (5-2), Coulombe in de 33e minuut (5-3) en Brisette in de 35e minuut (5-4). Trappers heeft in deze periode het laatste woord via MacDonald in de 39e minuut (6-4).

Spannend scoreverloop
Het scoreverloop blijft spannend, hoewel de meeste toeschouwers dat niet zo beleven. Er staat niet echt iets op het spel. In de 49e minuut maakt J. Tuma (Simons) de 7-4. De gasten komen terug via Taylor in de 50e minuut en Brisette in de 51e minuut, respectievelijk 7-5 en 7-6. In de 58e minuut scoren beide ploegen nog via Simons (Petrnousek) en weer Brisette, zodat de eindscore van 8-7 op het bord komt. T. van Gool heeft het ijs met een hoofdwond moeten verlaten, ondanks zijn helm.

Kop
Het Nieuwsblad kopt met "Tilburg Trappers op een been langs Hawks". In de krant een verslag en een tweetal foto 5. Daarnaast is nogmaals afgedrukt de stand in de Cup International, waarin de Raiders leiden met 17 uit 10, gevolgd door Trappers met l4 uit 8. Nog enkele andere cijfers uit de wedstrijd: Schoten op doel Trappers - Hawks 49-34; strafminuten 6-8. Verder in de krant nog informatie over de door de Trappers supporter A. Paans georganiseerde loterij voor de vliegreis van de supporters naar Chamonix en Grenoble, waar in februari a.s. door de geelblauwen ook gespeeld zal worden voor de Cup International.

Tot slot
De wedstrijd is geklaard in twee en een half uur. Als de supporters naar huis gaan, staan de auto’s al klaar om de ploeg ‘s nachts naar Baden-Baden te brengen, waar op zaterdagavond de topper tegen de Raiders op het spel staat. De verwachtingen voor het komende weekend zijn hoog gespannen. De spelers weten wat er van hen verwacht wordt. Een zeer belangrijk weekend derhalve voor de geelblauwen

Cees Pieterse.