BACK TO THE SEVENTIES DEEL 6

10, 11 januari Denemarken Tilburg Trappers (2 wedstrijden)

Inleiding
In de nacht na afloop van de wedstrijd tegen de 4. Wing Raiders uit Baden-Baden vertrekt Tilburg Trappers om 02.00 uur naar Denemarken om in het weekend twee wedstrijden tegen het nationale team van Denemarken te gaan spelen. Tilburg vervangt hierbij de Nederlandse nationale ploeg, welke aanvankelijk deze twee duels zou spelen, maar de NIJB kon door organisatorische problemen deze afspraak niet gestand doen. Trappers vult deze leemte dus op. De reis is er een met hindernissen, want Trappers arriveert eerst om 17.00 uur in Herning om s avonds al aan de bak te moeten. J. Simons blijkt zijn pas- poort niet bij zich te hebben, hetgeen voor de nodige stagaatie heefi gezorgd. Trappers wordt in deze wedstrijd gecoached door de coach van het Nederlandse team, de Tsjech Pleticha, aangezien speler-coach Pokorny is verhinderd wegens griep.

Eerste wedstrijd op zaterdag 10 januari 1970
Deze wedstrijd welke wordt gespeeld in Herning, gaat gelijk op, via de tussenstanden (2-0) (1-2) en ( 0-1). De Tilburgse doelpunten komen op naam van Simons (J. Tuma) 2x en Petrnousek (Herijgers). Trappers is duidelijk vermoeid van de reis, maar zet toch een redelijke prestatie neer. Verder heb ik weinig gegevens van deze wedstrijd kunnen achterhalen. Over de tweede wedstrijd, zijn meer details bekend geworden.

Tweede wedstrijd op zondag 11 januari 1970
In de tweede wedstrijd, welke in Aalborg wordt gespeeld, zijn de Denen bijna de hele wedstrijd in numerieke meerderheid. De Deense scheidsrechters blijken verre van onpartijdig te zijn. Trappers komt zelfs op voorsprong door J. Tuma (MacDonald) (0-1). Daarna komen de Denen langszij en lopen uit in de tweede en derde periode. Via de tussenstanden (0-1) (3-1) en (4-2) wordt de eindstand van 7-4 voor de Denen bereikt. De overige Tilburgse doelpunten komen op naam van weer J. Tuma (Christiaans), MacDonald (Christiaans) en W. Tuma (Simons). Trappers komt tot 22 strafminuten tegen 2 voor de Denen. Uitblinker Simons krijgt in de derde periode, wanneer hij als aanvoerder toelichting gaat vragen, 10 minuten penalty in plaats van een matchpenalty wegens het "slaan van de scheidsrechter" Later blijkt Simons vrijuit te gaan en geen schorsing te krijgen. Deense officials melden dat er een volgende keer met Zweeds arbiters zal worden gewerkt. Deze wedstrijd waren er 2000 toeschouwers.

Kop
In het Nieuwsblad een betrekkelijk kort artikel met een kleine kop: "Tilburg Trappers won 1 punt bij Denen". Voorts geen fotomateriaal deze keer.

Tenslotte
Voor Tilburg Trappers vormen beide wedstrijden een kort intermezzo tussen alle andere wedstrijden in. Wel krap om in het weekend naar Denemarken op en neer te reizen en nog twee wedstrijden te spelen. Op maandag is het team weer thuis. Een ervaring rijker, maar ook wel vermoeid. Trappers gaat internationaal, dat wel. Voor komend weekend staan weer drie wedstrijden op het programma, waarvan vrijdag a.s. thuis tegen de Iserlohn Hawks (vriendschappelijk). Op zaterdag en zondag is het weer menens met twee uitwedstrijden tegen de Raiders (zaterdag) en de Arrows (zondag) , allebei voor fel begeerde Cup International. Over een druk programma gesproken Dit zijn nog eens reizen voor uitwedstrijden. Anno 2000 is een reis naar Heerenveen de verste

Cees Pieterse.