BACK TO THE SEVENTIES DEEL 4

8 januari 1970 Den Bosch Tilburg Trappers

Inleiding
Vandaag speelt Trappers in het ijskoude ijsstadion "De Vliert" (de lange zijde aan de oostkant is nog steeds volledig open) zijn vierde wedstrijd binnen zeven dagen. Het is een wedstrijd om de Coupe Brabant, een "onderonsje" tussen Tilburg en Den Bosch. Er zijn 1500 toeschouwers aanwezig op deze donderdagavond. De wedstrijd wordt geleid door de heren Lennon, Van de Ven en Toemen. Aan Bossehe kant ontbreken Beaudoin en Gosselin wegens blessures, hetgeen laatstgenoemde er echter niet van weerhoudt als coach op te treden. De geluidsinstallatie in het ijsstadion is weer eens volledig onverstaanbaar. De vaste supporters hoeven echt niet ingelicht te worden. Zij kennen alle belangrijke spelers en regels.

Gelijkopgaande strijd
In de eerste periode gaan beide partijen gelijk op. Er ontwikkelt zich een uiterst cleane partij ijshockey. Wel stevig maar naar verhouding toch met weinig strafminuten. Alleen W. Tuma en Koucal gaan wegens vechten voor vijf minuten naar de strafbank. Aan Tilburgse kant zijn vooral doelman Bulejcik, Petrnousek {zo ijzig kalm, maar zo sterk) , MacDonald, Simons en J. Tuma de uitblinkers. Aan Bossche kant kan hetzelfde gezegd worden van Boyle, Koucal, doelman Van de Bogaard en Jastremski (ja, die). Ook qua score gaan de partijen gelijk op (2-2) na de eerste 20 minuten zuivere speeltijd. Het scoreverloop van deze periode met de namen moet ik helaas ontberen.

Sterker
In de tweede periode blijkt Den Bosch voortdurend sterker te zijn. De Tilburgse verdediging met doelman Bulejcik en sterverdediger Petrnousek hebben er echter goed het oog in. Bijna alle Bossche aanvallen lopen stuk op de sterke Tilburgse weerstand. Alleen Hagerman (3-2) kan een doelpunt aantekenen. Trappers weet in deze tweede periode helemaal niet te scoren.

Staart
In de eerste 10 minuten van de laatste periode komen de geelblauwen door twee doelpunten van MacDonald op een 3-4 voorsprong. Toch zit het venijn voor de Tilburgers in de staart. In de laatste 10 minuten komen de Bosschenaren door doelpunten van Boyle en Jastremski weer op voorsprong (5 - 4). In de laatste minuut van de wedstrijd gaat doelman Bulejcik naar de kant en speelt Trappers dus met zes veldspelers. Den Bosch komt onder grote druk te staan. Een gelijkmaker zit er niet in, wanneer Boyle alleen op een leeg doel van Trappers kan afschaatsen, de puck met de schaatsen meenemend en met de handen omhoog, er wel voor zorgend dat de puck met de stick in het lege doel wordt getikt (6-4) , een empty net goal dus. De strijd is dan gestreden. De eerste nederlaag voor Trappers in het nieuwe jaar is een feit.

Koppen
Het Nieuwsblad kopt met "Coupe Brabant door Den Bosch gewonnen" en "Tilburg Trappers in slotfase door de knieën 6-4". In de krant een beknopt verslag, zonder de gebruikelijke statistische gegevens en wel met een foto waarop één der uitblinkers MacDonald , staat afgebeeld. De nog te spelen wedstrijd in Tilburg is van geen belang meer voor de Coupe Brabant. Met twee overwinningen en een gelijkspel is de beker voor de Bosschenaren. Tot slot Trappers heeft niet veel tijd stil te staan bij de nederlaag. Vraag is of zij deze beker belangrijk vinden. Binnen 24 uur staat de vijfde wedstrijd binnen acht dagen op het programma. De topper in de Cup International tegen de ongeslagen 4. Wing Raiders uit Baden-Baden, morgenavond in de Pellikaanhal in Tilburg. Reeds in het begin van de week is de wedstrijd nagenoeg geheel uitverkocht. Trappers gaat proberen in deze competitie de top te halen. Er zal dan wel van de Raiders gewonnen moeten worden. Afwachten dus.

Cees Pieterse.