BACK TO THE SEVENTIES DEEL 2

4 januari 1970 Smoke Eaters Tilburg Trappers

Inleiding
Twee dagen na de wedstrijd in Tilburg ontmoeten beide teams elkaar weer, nu in Geleen en ook voor de Nederlandse competitie. Smoke Faters kan vanavond voor het eerst volledig aantreden, dus ook met Golem, Patucek en Vincken die er alle drie in Tilburg niet bij waren. Bij Trappers ontbreekt vanavond speler-trainer Pokorny wegens ziekte; hij wordt vervangen door Van Gool. Er zijn maar liefst 2200 toeschouwers aanwezig waaruit blijkt dat-ijshockey ook in Limburg leeft Bovendien trekken de geel-blauwen door hun resultaten in de Cup International natuurlijk veel publiek. Het ijsstadion Glanerbrook is vol; het ijs is vanavond echter in slechte conditie. Jammer natuurlijk als de teams daar last van hebben.

Limburgse storm
Smoke Eaters start indrukwekkend. De aanval op Trappers is geopend en het publiek laat zich niet onbetuigd. De Limburgers lopen door twee doelpunten van Golem en één van Aucoin sterk uit naar een 3-0 voorsprong. Pas daarna weet namens Simons (J. Tuma- Kocanda) tegen te scoren voor de geel-blauwen (3-1). Nog is de koek niet op voor de Limburgers want weer Golem scoort zijn derde en voor Smoke Eaters het vierde doelpunt (4-1). Trappers moet hier het antwoord schuldig blijven in deze periode. Genoeg stof voor de Tilburgers in de kleedkamer.

Opvallend herstel
In de tweede periode herstellen de geel-blauwen zich knap van de grote achterstand in de eerste periode. J. Turna (Kocand~ brengt de 4-2 op het bord en Simons na assist van J. Tuma brengt de stand op 4-3 De Limburgers weten in deze periode hei Tilburgse net niet meer te vinden. Dat betekent dat de 4-3 stand na twee perioden voor de geel-blauwen toch weer perspectieven opent. Het spel in de tweede periode toont hei vakmanschap van de Tilburgers aan.

Derde periode
In deze periode blijkt de conditie van dc geel-blauwen prima te zijn. Reeds in de eerste minuut komt de gelijkmaker op het bord door J. Tuma na voorbereidend werk van Simons en Kocanda (4-4). Vier minuten later is het J. Tuma die weer scoort (4-5), nu zonder assist. Het betekent zijn derde doelpunt en voor het eerst de Tilburgers op voorsprong. Ei ontwikkelt zich een superspannende strijd. waarin in de 53e minuut Vos de Limburgers op gelijke hoogte brengt (5-5). Dat doelpunt brengt voor hoop in de Limburgse harten. Drie minuten voor tijd scoort Petrnousek de 5-6 voor de geel-blauwen. In de laatste 104 seconden staat Trappers met 5 tegen 4 spelers op numerieke meerderheid. Maar liefst 16 maal wordt dan op doel geschoten door de Tilburgers, waarvan 6 maal op paal en lat. Zonder een doelpunt, want de andere inzetten worden door doelman Hofstede gepareerd. Als een wonder loopt Trappers dus niet uit en komt de 5-6 als eindstand op het bord.

Koppen
Het Nieuwsblad kopt met "Smoke Eaters dichtbij revanche op Tilburg Trappers: 5-6". Inderdaad een zwaar bevochte zege van de Tilburgers. De duitse doelman Hofstede van de Eaters verricht knap werk en stijgt tot grote hoogte (49 schoten op doel waarvan 6 doelpunten) De Tilburgse Tsjech Bulecjik kreeg 29 schoten op doel. Het verslag in het Nieuwsblad is vrij kort, zonder enig foto-materiaal. In de tekst wordt veel aandacht gegeven aan andere teams van Tilburg Trappers en de strijd Chamonix- HIJS HOKIJ om de Cup International, waar heel wat gebeurd schijnt te zijn.

Tot slot
Het nieuwe jaar is voor de Tilburg Trappers dus goed ingezet. Twee overwinningen op Geleen voor de Nederlandse competitie binnen twee dagen. Veel toeschouwers en spannende strijd. Deze week komen er nog drie wedstrijden aan, waarvan de eerste reeds morgenavond in Den Haag tegen HIJS HOKIJ om de Cup International Er wordt een groot beroep gedaan op de conditie van de heren ijshockeyers Duidelijk is wel dat de Tilburgers aardig op schema liggen, zowel in de Cup International als in de Nederlandse competitie.

Cees Pieterse.