BACK TO THE SlXTIES DEEL 40

19 december 1969 Tilburg Trappers 1. Wing Arrows (Lahr)

Inleiding
In deze wedstrijd -wederom voor de Cup International- treft Trappers het Canadees legerteam Arrows uit Lahr (Duitsland), zodat een stevige partij gewaarborgd is. Bij dit soort tegenstanders hoeft men niet te rekenen op een walk-over.

Op deze vrijdagavond zijn weer 4000(!) fans aanwezig, die de geel-blauwen ondersteunen op weg naar de top van deze sterke internationale competitie.

Weer een uitdrukkelijk bewijs dat ijshockey leeft in Tilburg. Scheidsrechters zijn de heren R. Thibeaud en F. van der Heijden;

Pittig
Al snel blijkt dat de Canadezen hun huid duur zullen verkopen. Bodychecks zijn een bekend begrip bij deze ploeg. In de 3e minuut komt Trappers op voorsprong door J. Tuma (Christiaans) (1-0). Daarna golft het spel op en neer. De Canadezen weten via Peterson (Norum) gelijk te maken (1-1) in de elfde minuut. Toch laten de Canadezen Trappers komen. Vrees voor te snel conditieverlies speelt hierbij een rol, aangezien de Canadezen een hogere gemiddelde leeftijd hebben. Zij spelen zeker in deze periode erg behoudend. Als ze er al uitkomen, zijn hun counters heel gevaarlijk.

Irritaties
In de tweede periode komen de Canadezen meer uit hun stellingen. Er vinden veel overtredingen plaats. Trappers is zeker sneller. Met hun harde spel trachten de Canadezen Trappers uit hun ritme te brengen. Dat lukt zonder meer. De Tilburgers raken geirriteerd en gaan meer overtredingen maken. Het scoreverloop wordt er wel interessant door. Trappers komt weer op voorsprong door J. Tuma (Vermeer) (2-1) in de 21e minuut. Vier minuten later is het al weer gelijk (2-2) door Laughlin (Peterson). Daarna is het de beurt aan de Canadezen (2-3) door een doelpunt van Normandeau (Laughlm) in dezelfde minuut. In de volgende minuut scoort J.Tuma (Petrnousek) weer (3-3). Wederom nemen de Canadezen een voorsprong (3-4) door Normandeau (Frizzle) in de 31e minuut.

Foutjes
De Tilburgse verdediging is vanavond niet echt op dreef en maakt foutjes, welke duur komen te staan. Met name Van Dun speelt niet zo als anders. De Canadese verdediging staat zijn mannetje met als uitblinkers doelman Belanger en verdediger Simpson. In de 32e minuut maakt Petrnousek (J. Tuma) weer gelijk (4-4). Pas in de 36e minuut komt Trappers weer op voorsprong (5-4) door W. Tuma (Christiaans). Een minuut later scoort Simons zijn enige treffer van vanavond (6-4) na assist van J. Tuma. Norum (Nacekanville) bepaalt in de 38e minuut de tweede ruststand (6-5).

Boeiend
Uit deze tweede ruststand blijkt hoe boeiend de wedstrijd tot nu toe is. De Tilburgse fans blijven daardoor lang in onzekerheid. Het kan nog alle kanten op. Vraag is hoe de spelers de derde periode in zullen gaan. Het blijkt dat Trappers in de derde periode toch orde op zaken gaat stellen. Er volgen snelle en wervelende acties. De Canadezen kunnen het tempo dan niet volhouden. De Trappers blijken dan ook heel koelbloedig te zijn. Achtereenvolgens scoren in de derde periode W. Tuma (MacDonald) (7-5) in de 46e minuut, Kocanda (J.Tuma) (8-5) in de 48e minuut, Pokorny (Petrnousek) (9-5) in de 53e minuut, W. Tuma (Petrnousek) (10-5) in de 54e minuut en Petrnousek (11-5) in de 57e minuut. De Canadezen kunnen daar niets tegenover zetten. Grote man bij Trappers is vanavond J. Tuma met 3 doelpunten en 3 assists. Trappers voegt met deze uitslag weer twee punten toe aan zijn totaal en nestelt zich nu aan de top.

Koppen
Het Nieuwsblad kopt met: "Arrows gaat pas laat voor Tilburg Trappers door de knieen" en "Volop spanning in de Pellikaanhal". Het verslag is van Antoon van Hest. Twee foto's zijn bij het verslag gevoegd. Aantal schoten op doel: Trappers 27; Arrows: 11.

Aantal strafminuten: beide teams 20.

Stand Cup International

1. Trappers

5

10

(44-15)

2. Raiders

5

9

(35-16)

3. Hijs Hoky

7

9

(35-26)

4. Den Bosch

7

6

(37-27)

5. Geleen

6

6

(25-34)

6. Chamonix

6

4

(20-33)

7. Arrows

8

4

(24-43)

8 Grenoble

4

0

(10-36)

Cees Pieterse.