BACK TO THE SlXTIES DEEL 36

1 december 1969 Tilburg Trappers Den Bosch

Weer thuiswedstrijd
Drie dagen na de thuiswedstrijd ter gelegenheid van de opening van de Pellikaanhal tegen de 4. Wing Raiders uit Baden-Baden, speelt Trappers weer een thuiswedstrijd en dat nog wel op maandagavond en voor maar liefst 2800( !) toeschouwers. De wedstrijd wordt gespeeld om de Coupe Brabant, een reeks bekerwedstrijden tussen Trappers en Den Bosch. Beide teams zijn erop gebrand niet te verliezen in deze derby. Bij Trappers is W. Tuma afwezig wegens ziekte en is J. MacDonald net terug van een lange vliegreis uit Canada. Hij speelt echter wel mee, maar is nog niet in zijn gewone doen.

Sterk Trappers
In de eerste periode start Trappers voortvarend. Is in deze fase superieur. Bij vlagen wordt Den Bosch weggespeeld. De Tilburgse verdediging is heel wat beter op dreef dan afgelopen vrijdag tegen de Raiders. In de 4e minuut weet J. Tuma ( Van Dun) 1-0 aan te tekenen. In de 7e minuut voert Pokorny de score op tot 2-0. Vooral de lijn J. Tuma - Pokorny - Van Gool combineert goed. De lijn met Simons - MacDonald en Kocanda komt minder uit de verf. Simons is niet vooruit te branden.

Onherkenbaar
de tweede periode speelt Trappers onherkenbaar. Den Bosch neemt het initiatief volledig over. Als Trappers het niet kan bij benen wordt een beroep op overtredingen gedaan. Liefst 15 strafminuten in deze periode zijn het gevolg. Ook Den Bosch laat zich met 12 minuten niet onbetuigd. Vervelend voor Trappers is dat het zelf niet scoort, maar Den Bosch zelfs viermaal moet toestaan een doelpunt te maken. Het blijkt dat Den Bosch dan slagvaardig kan handelen. In de 2e minuut scoort Jastremski ( Boyle ) (2-1 ).In de 13e rninuut maakt Vaclav (Jastremski) gelijk (2-2). Daar blijft het dus niet bij. Een minuut later leidt Den Bosch al via Gosselin (Bolsius), (2-3). Weer een minuut later is het weer Vaclav (Gosselin) die de score voor Trappers nog vervelender maakt (2-4). Drie tegendoelpunten in 3 minuten dus. De geel-blauwe fans balen als een stekker. De Tilburgse formatie schiet veel te weinig. De verdediging is geen schim van de eerste periode.

Offensief
In de tweede pauze is Trappers blijkbaar weer tot rede gekomen. In de derde periode starten de geel-blauwen met een heus offensief. Er wordt veel agressiever gespeeld en veel meer geschoten. Reeds in de le minuut scoort weer J. Tuma de aansluitingstreffer (3-4). Twee minuten later schiet weer J. Tuma over het ijs en vergeet de Bossche keeper Leclair de stick op het ijs te houden, zodat de puck tussen zijn schaatsen door in het doel belandt. Een blunder van jewelste, maar daar maalt Trappers niet om (4-4). Daarna krijgen beide teams nog voldoende mogelijkheden. De Tilburgse doelman Bulejcik verricht nog enkele schitterende reddingen, zodat hij ook een belangrijk aandeel in het gelijkspel heeft, want er wordt niet meer gescoord.

Koppen
Het Nieuwsblad kopt met J. Tuma houdt Tilburg Trappers op de been 4-4 en "Geen beslissing in matige Brabantse ijshockeyderby" De tekst van het krantenverslag is van Ton van Esch. Op de bijgeplaatste foto maakt J. Tuma Tilburgs derde en zijn tweede doelpunt. De Bossche doelman Leclair is geklopt. W. van Dommelen kan voor Den Bosch niet meer ingrijpen.

Tot slot
Het is gebleken dat Trappers nog te wisselvallig speelt. De tussenstanden (2-0), (0-4) en (2-0) illustreren dat. De trainingen blijken nog niet voldoende afgerond te zijn. J. Tuma blijkt met 3 doelpunten uit 9 schoten een goed cijfer te halen. Simons komt in het stuk eigenlijk niet voor. Beide teams hebben niet verdiend om te winnen. De uitslag in deze hernieuwde Brabantse derby is derhalve alleszins terecht.
Het aantal strafminuten: Trappers: 17, Den Bosch: 18.
Scheidsrechter: J. Lennon.

Cees Pieterse.