BACK TO THE SlXTIES DEEL 35

28 november Trappers - Wing Raiders

Opening
Deze wedstrijd vormt het hoofdonderdeel van het feestprogramma ter gelegenheid van de opening van de Pellikaanhal. Voor maar liefst 5000 (!) toeschouwers verricht Prins Claus de openingshandeling van de prachtige hal en daarna komen ijssporten als ijshockey en kunstrijden aan bod. De wedstrijd van Trappers tegen de gerenommeerde Canadese ijshockey-militairen blijkt een prima zet van de organisatie te zijn. Ijshockey-minded Tilburg komt daar wel op af \Vel blijkt al snel dat de Canadezen een langere voorbereiding en reeds 10 wedstrijden achter te rug hebben. Trappers heeft het moeten doen met slechts die ene wedstrijd tegen Geleen ( 23 november j.l.) en trainingsuren. In deze vriendschappelijke wedstrijd moeten zij "vol aan de bak".

Ongelijke strijd
De Canadezen blijken conditioneel sterk. Zij zijn steeds eerder bij de puck zijn stickvast en zorgen voor een goede aansluiting tussen verdediging en aanval. Trappers laat nogal wat steekjes vallen. De dekking is slecht en de Canadese breaks zijn derhalve levensgevaa4ijk. In de eerste periode komen de Raiders in de 9e minuut op voorsprong door Sullivan( Slimming) (0-1); De Tilburgse junior van Gool ( gebroeders Tuma) zorgt voor de gelijkmaker ( 1-1). De Canadezen lopen daarna uit via Sheppard ( Farr-Nleade) en weer Sheppard ( St. Pierre) in de 16e en 18e minuut, respectievelijk (1-2) en (1-3). Nog in dezelfde minuut scoort W. Tuma tegen (2-3) en in de 19e minuut doet zijn broer Jiri niet voor hem onder (3-3). Niet deze stand gaat de eerste rust in.

Beneden niveau
Vooral in de tweede periode blijkt dat Trappers beneden zijn kunnen presteert. Vooral de eerste lijn Simons-Pokorny-Kocanda komt niet goed uit de verf. Wel laat doelman Bulejcik zijn klasse zien, ondanks een elleboog-blessure. Ook de verdedigers Petrnousek en Van Dun en de forwards Van Gool - J. Tuma - W. Tuma blinken uit. Zij komen tot prachtige combinaties. Toch lopen de Raiders uit. Bij vlagen wordt Trappers in deze periode weggespeeld. Overigens heeft Trappers ook weinig geluk voor het Canadese doel. Mogelijk hebben zij te maken met een terugslag van de wedstrijd tegen Geleen vijfdagen terug, waar zij boven hun macht hebben gespeeld. Het score-verloop: St. Pierre( Sheppard) in de 2e minuut (3-4), Sheppard in de 3e minuut (3-5): weer St. Pierre in de 9e minuut (3-6); daarna kan Trappers pas in de 19e nimuut via Van Gool gebroeders Tuma) tegen scoren (4-6); in dezelfde minuut scoort NIteheli (Deschenes) weer voor de gasten (4-7). Dat is de tussenstand bij de tweede rust.

Derde periode
Raiders is slagvaardig en wil ook de derde periode op hun naam brengen. Daarmede bederven zij wel het feestje voor de Tilburgse fans. Godin Deschenes tekent in de 2e minuut voor (4-8), waarna Simons in de 6e minuut (5-8) op het scorebord brengt. Deschenes laat Raiders weer verder uitlopen (5-9), waarna weer Simons (Christiaans) scoort (6-9). De Canadezen hebben het laatste woord via twee doelpunten in de 14e minuut van respectievelijk Deschenes (Mitchell) (6-10) en Mitchell (6-11). Trappers moet het antwoord verder schuldig blijven.

Realiteit
In feite heeft Trappers dc hele wedstrijd achter de feiten aan geschaatst. Staan weer met beide benen op de grond. Niettemin hoeven de Tilburgse fans niet te wanhopen. Er zit voldoende klasse in het team en dat zal er heus uitkomen. Door de late start dit jaar komen er een hoop wedstrijden in korte tijd aan. Dat is toch de beste methode om snel in het ritme te komen. De wedst~jd is ~eleid door de heren Langdon, Toemen en Van der Heyden. Strafminuten: Trappers: 17 en Raiders: 19.

Koppen
Het Nieuwsblad kopt met "The Raiders slagvaardig in de afwerking: 6-11". "Tilburg Trappers snel in ademnood" en "Opvallend spel van junior Van Gool". Veel plaatsruimte in de krant is ingeruimd voor een verslag van deze wedstrijd en van de opening van de Pellikaanhal. Daarnaast zijn twee foto's toegevoegd. Op en van de foto's is onder meer good-old G. Petrnousek in actie te zien nog zonder helm ( niet verplicht destijds). Ook de Canadese keeper draagt wel een masker, doch geen helm.

Tot slot
Trappers speelt voortaan in een ijspaleis. Vandaag zijn de Canadezen supeneur gebleken. Talent is er voldoende bij de geelblauwen. Het lijkt waarschijnlijk dat dat er zeker uit zal komen. Zoals gezegd : binnenkort komen er een hoop wedstrijden in korte tijd aan. Dan zal er een beroep gedaan worden op de conditie van de spelers. De fans wachten verder niet vertrouwen af hoe het seizoen 1969-1970 zal gaan verlopen.

Cees Pieterse.