BACK TO THE SlXTIES DEEL 32

7 februari 1969 Trappers Royal Huskies

Generale repetitie
Deze vriendschappelijke wedstrijd vormt een ideale oefenwedstrijd voor de wedstrijd van a.s. maandag tegen HIJS HOKIJ om de Cup International eveneens in Tilburg. Voor 750 toeschouwers schotelt Trappers op de gebruikelijke vrijdagavond de fans een prima partij ijshockey voor. Vooral op het gebied van techniek en tempo. De Canadezen zijn altijd in voor een stevige wedstrijd. Een makkie hoeft dus niet verwacht te worden. Voor de goede orde zij vermeld dat de wedstrijd wordt gespeeld op de nog altijd open Theresiabaan.

Openingsoffensief
In de eerste periode start Trappers voortvarend en weet in de aanvangsfase reeds tweemaal te scoren via Osborne (MacDonald) 1-0 en Wenzel Tuma (Petrnousek) 2-0. Het blijkt dat het Tsjechische trio van de geel-blauwen zich erg goed thuis voelt in Tilburg. Jerry Tuma weet in deze periode via assist van zijn broer Wenzel 3-0 aan te tekenen. De Canadezen weten daar geen score tegenover te zetten.

Levendig
In de tweede periode speelt Trappers een prima partij. Het wordt een zeer levendige fase, waarin de Tilburgse ploeg blijk geeft van zeer goed te passen. De Tsjechen zijn in grote vorm met name W. Tuma. Hij is de grote gangmaker en een plaag voor de Canadese defensie, De Canadese legerploeg wordt bij vlagen dolgedraaid. Osborne zorgt voor 4-0. waarna J. Turna (W. Turna) 5-0 scoort. De score wordt verder opgevoerd door W. Tuma ( 6-0). weer W Tuma (7-0) en MacDonald ( Osborne) 8-0. De Canadese doelman Homuth verricht nog spectaculaire reddingen en behoedt zijn team voor een monsternederlaag. De Tilburgse klasse doelman Budarik toont zich eveneens zeer bekwaam. maar heeft weinig werk om handen.

Ongelukje
Simons valt in de tweede periode geblesseerd uit, nadat hij aan zijn voet is geraakt door de schaats van een collega. Hij neemt verder geen risico en zoekt de tribune op. Trappers gaat het daarna wat rustiger aan doen. Het kijkspel blijft de wedstrijd genoeg boeien. In de derde periode lopen de geel-blauwen verder uit door weer tweemaal W Tuma (9-0) en (10-0) en zijn broer Jerry (Petrnousek )(11-0). Dat wordt ook de eindstand in deze wedstrijd.

Koppen
Het Nieuwsblad kopt met "Goede generale van TIJSC :11-0" en "Wenzel Tuma uitblinker". De wedstrijd, geleid door het trio Van Lith, V.d. Hout en V.d. Ven, verloopt zeer sportief alhoewel Ceel wordt toegelaten. Trappers komt tot 4 strafminuten, terwijl de Canadezen geen enkele strafminuut oplopen. Onbegrijpelijk zou men denken hoogst ongebruikelijk voor Canadese teams.

Nabeschouwing
De Tilburgse fans hebben de Tsjechen nog nooit zo goed zien spelen. Zij spelen zeer dominant. Dat belooft alle goeds voor de toekomst. Wat dat betreft boffen de geel-blauwe fans zeker. Het verloop van deze wedstrijd biedt voldoende perspectief voor de wedstrijd van over drie dagen tegen aartsrivaal NIJS HOKIJ waarin de Cup International op het spel staat. De Tilburgse supporters verheugen zich ~ op deze wedstrijd. Verslag van deze confrontatie volgt.

Cees Pieterse.