BACK TO THE SlXTIES DEEL 31

31 januari 1969 TRAPPERS - DEN BOSCH

Inleiding
In het seizoen 1968/69 speelt Trappers naast de wedstrijden voor de Nederlandse competitie, de Coupe Internationale en vriendschappelijke wedstrijden, ook nog eens om de Coupe Brabant. Het gaat hier om een Brabants onderonsje tussen Trappers en Den Bosch. De bijbehorende beker wordt beschikbaar gesteld dr. E. Schroeder van Trappers. Om deze beker werd in het voorafgaande seizoen voor het eerst gestreden; toen heeft Den Bosch gewonnen. De wedstrijd van vanavond is de derde in de reeks; Trappers heeft reeds tweemaal gewonnen, t.w. met 8-2 en 8-3. Wat zal het nu worden?.

Tamme partij
Het blijkt in de eerste periode reeds geen wedstrijd te worden waarde vonken van af springen. Toch is de wedstrijd het aankijken zeker waard. Trappers, weliswaar zonder de geblesseerde spelers MacDonald en De Kok, domineert. Nu H. Christiaans vanavond als aanvaller moet worden ingezet, blijkt dat hij toch als verdediger beter tot zijn recht komt. Het spel van Petrnousek is wederom weergaloos, dat wil zeggen zowel verdedigend en aanvallend. In de aanval blijken vooral Simons en Osborne elkaar goed te verstaan. Den Bosch beperkt zich tot een verdedigende tactiek. Van Dommelen is zelfs niet aanwezig. Vechtlust ontbreekt bij de Bosschenaren. Ook Trappers toont geen geweldige inzet. Van Den Bosch lijkt vanavond weinig te duchten.

Organisator
Grote man aan Bossche kant is ongetwijfeld Boyle. Hij waagt zich overigens weinig naar voren. Nationale doelman Van den Bogaard toont zich betrouwbaar, doch heeft - zoals vaker bij goede keepers - het nodige geluk. Toch kan hij Trappers niet van zich afhouden. Watson (Petrnousek) opent de score (1-0), waarna W. Tuma de score opvoert tot 2-0. Daarna maakt Osborne (Simons) zelfs 3-0). Daarna kan Den Bosch iets terugdoen via Bleau ( Boyle). In de tweede periode wordt slechts eenmaal gescoord via Simons (Osborne) 4-1.

Vlammend
In de derde periode vlamt Trappers weer eens ouderwets en loopt binnen 6 minuten uit van 4-1 naar 8-1 via de volgende spelers, Osborne (5-1), Simons (6-1), W. Tuma (7-1) en Petrnousek ( 8-1). Van enige wedstrijd is dan al lang geen sprake meer. Osborne zorgt voor de 9-1. In de laatste minuut van de wedstrijd vallen er maar liefst drie doelpunten, t.w. via Simons (10-1), Ferris (10-2) en Simons ( Petrnousek) (11-2). Ben hoge uitslag derhalve. Trappers wint daardoor voor het eerst de Coupe Brabant. De beker wordt overigens door de heer Schroeder zelf uitgereikt.

Kop
In het Nieuwsblad verschijnt de volgende dag de kop "Coupe Brabant bij TIJSC na zege op Den Bosch". Tevens een foto waarop de Bossche doelman Van den Bogaard handelend optreedt bij een aanval van Trappers.

Nabeschouwing
Geen grootse wedstrijd inderdaad. Wel een leuk succes. De wedstrijd is geleid door de arbiters Van de Ven, Naylor en Van den Hout. Nog enkele statistische gegevens: strafminuten Trappers:11, Den Bosch :22. De eindstand van deze beker:

Trappers 3 3 0 6 27-7
Den Bosch 3 0 0 3 7-27

De eerste buit voor het seizoen 1968/69 is hiermede binnen. Trappers heeft echter meer pijlen op zijn boog. Inzet is de Coupe International, waarvoor nog een sleutelwedstrijd tegen HUS HOKIJ moet worden gespeeld. Daarover later meer.

Cees Pieterse.