BACK TO THE SlXTIES DEEL 28

12 januari 1967 Den Bosch - Trappers

Voorwoord
Na het onverwachte vertrek van de Canadezen Labri en Gelinas naar hun vaderland, blijft het geel-blauwe team ontredderd achter. Waar kun je zo snel vervangers vinden? Op woensdag 11januari verliest een dapper, maar moegestreden Trappers een ongelijke strijd met een op volle toeren draaiend HIJS HOKIJ in Den Haag met de monsterscore van 19-2. Binnen 24 uur staat er een nieuwe uitwedstrijd tegen Den Bosch op de rol. Deze wedstrijd voor de Coupe International wordt voor 2500 toeschouwers gespeeld en wordt geleid door de Hagenezen Dwars en van den Baumen.

Levendig
Den Bosch is met doelman Sheridan aan het hoofd defensief behoorlijk sterk. Bij de Tilburgers ontbreekt het aan teamverband, hoewel er door de geel-blauwen moedig wordt gespeeld. In de eerste periode loopt Den Bosch binnen een kwartier uit naar een 5-0 stand, waardoor de wedstrijd dan al grotendeels beslist is. De Bossche doelpunten komen op naam van R. Bedart, Boyle, Burke en D. Bedart (2x). Een en ander is mede het gevolg van zwak optreden van doelman Wessels in het geel-blauwe doel. Trappers kan daar geen enkel doelpunt tegenover zetten. Het krachtsverschil tussen beide Kemphanen is echter niet zo groot als de stand doet vermoeden.

Blessure
Bij het inschieten voor de tweede periode moet Wessels de baan met een flinke bloeduitstorting verlaten en zich laten vervangen door Hopmans. De blessure ziet er ernstiger uit dan nadien is gebleken. Trappers weert zich geducht en weet via Laurie 5-1 aan te tekenen. Hierna ontspint zich een gelijk opgaande strijd, want tot de 38e minuut niet meer wordt gescoord. Daarna weet de Bossche topspeler Boyle tweemaal binnen 30 seconden te scoren, zodat de stand dan 7-1 bedraagt.

Derde periode
In de derde periode scoort weer Laurie tegen (7-2), waarna de vermoeidheid (weinig wisselspelers) voor Trappers toes laat. De Bosschenaren weten nog vier maal te scoren door respectievelijk Boyle, D. Bedart, weer Boyle en R. Bedart. De eindstand van 11-2 staat dan op het bord. Zeker is dat deze eindstand onvoldoende recht doet aan de levendigheid van de wedstrijd. Den Bosch is met name bij vlagen sterker geweest. De geel-blauwen hebben tegen een collectief sterke en hechte ploeg als Den Bosch de inbreng van twee imports node gemist.

Koppen
Het Nieuwsblad kopt met "TIJSC sneuvelt in Den Bosch: 11-2" en "Vanavond geen ijshockeyduel". In die tijd is het de gewoonte dat Trappers op elke vrijdagavond de vaste ijshockey-avond heeft. De spelers zullen het deze keer niet erg vinden. Enige rust wordt in deze situatie wel op prijs gesteld.

Aardige cijfers Een busretourtje naar Den Bosch met Reisbureau TOURING-CENTRALE n.v. kost 1,00 voor een rit welke om 7 uur '5 avonds begint. De toegangsprijs in het N.V. IJSSTADION '5-HERTOGENBOSCH e.o. bedraagt die avond 1,50 voor een staanplaats. Het programmablaadje in Den Bosch spreekt over een vaste tribunekaart van 50,00 voor alle wedstrijden. Dat waren nog eens tijden. Anderzijds mag rustig gesteld worden dat de toeschouwers op de Bossche baan, met name aan de oostkant, langs het spoor in de beginjaren heel wat kou hebben geleden. Die oostzijde is namelijk jarenlang open geweest. Hetelucht kanonnen konden dat niet verhelpen.

Ingezonden stukken
In enkele ingezonden stukken in het Nieuwsblad wordt het opgenomen voor de vertrokken Canadezen Labri en Gelinas. Het bestuur en speler - coach Bourgeois worden niet gespaard. Trappers zou weer een niet-spelende coach moeten krijgen. Spelers zullen als team moeten opereren en niet elkaar de puck misgunnen, zo luiden de adviezen.

Cees Pieterse.