BACK TO THE SlXTIES DEEL 27

6 januari 1967, TRAPPERS - HIJS HOKIJ

Inleiding
Deze wedstrijd voor de Coupe International, waarin Trappers voor deze wedstrijd de vijfde, tevens de onderste plaats bezet, wordt geleid door twee Canadese scheidsrechters en wordt bijgewoond door 2000 toeschouwers. De N.IJ.B. heeft blijkbaar geen risico willen nemen met de leiding. Mogelijk dat de N.IJ.B. een verband tussen leiding en gedrag van publiek heeft gezien. Hopelijk zal het publiek zich goed gedragen.

Beginfase
In het begin van de eerste periode worden de geel-blauwen volledig overdonderd door het Haagse geweld. Gentis scoort al na 2 minuten 0-1, nota bene uit een pass van Trapper Laurie. De Hijs spelers hebben blijkbaar lering getrokken uit het laatste resultaat tegen de geel-blauwen enkele weken geleden (6-6). De Tilburgers krijgen absoluut geen kans om in hun eigen spel te geraken. Verder dan enkele onsamenhangende activiteiten komen de geel-blauwen niet. Het tempo van spelen is veel te laag. Alleen Tilburg verdediger Labri weet zich in positieve zin te onderscheiden. Inmiddels raast de Haagse ploeg door. Doelpunten van ex-prof Naud (3x), Gentis en Brooker, brengen binnen tien minuten een score van 0-6 op het bord, terwijl Trappers daar niets tegenover kan zetten. Hierbij moet aangetekend worden dat de Haagse doelman Forlin in goede vorm is. Mentaal
Door dit geweld is Trappers mentaal aangeslagen. Er komen weinig goede combinaties uit. De Tilburgers spelen met een zekere gelatenheid. Het blijkt ook dat doelman Wessels zeker zijn avond niet heeft. De Hagenaars hebben daar ruimschoots van geprofiteerd. Trappers is in tien minuten tijd geslagen. Van een echte wedstrijd is dan al geen sprake meer. Trappers is in feite niet bij machte zich te herstellen.

Haagse terugval
In de tweede periode valt ook HIJS HOKIJ ver terug. Zij zijn niet meer geinspireerd om werkelijk door te zetten. Dat komt ook hun spel niet ten goede. De score blijft in deze periode slechts beperkt tot twee Haagse doelpunten via Mac Lellan (0-7) en Bakker (0-8). Daarna wordt de wedstrijd tijdelijk afgebroken door sterk opkomende mist. Toch kan er weer hervat worden. Een schimmenspel ontvouwt zich. De toeschouwers, die toch al niet verwend zijn, zien dan helemaal weinig gebeuren.

Eer gered
In de derde periode loopt de Haagse formatie in de mist verder uit door doelpunten van weer Bakker (0-9) en Sever (0-10). Pas na 52 minuten spelen weet Gmunder eindelijk de Tilburgse eer te redden en 1 - 10 aan te tekenen. De hatelijke nul kan van het bord. Het Tilburgse publiek is zeer teleurgesteld door dit resultaat. Niemand kan echter iets afdingen op de Haagse monsterzege. Tot problemen komt het gelukkig niet.

Koppen
Het Nieuwsblad kopt met "Tijsc Trappers een gewillig slachtoffer van Hijs Hokij" en "Duel na tien minuten beslist: 1 10". Hieraan is weinig toe te voegen. Trappers likt zijn wonden, zo kan de geel-blauwe supporter bedenken. Duidelijk kan geconcludeerd worden dat de geel-blauwen een slechte wedstrijd hebben gespeeld. Daaraan kan weinig toegevoegd worden. Aan de mentale weerbaarheid moet nog stevig gewerkt worden.

Tot slot
Enkele dagen na deze wedstrijd blijkt dat de Canadese import-spelers Gelinas en Labri ijlings naar Canada zijn teruggekeerd. Het bestuur van Trappers is volledig beduusd. De twee Canadese spelers geven eigenlijk geen aannemelijke verklaring voor hun onverwachte vertrek. Tijdens een kort telefonisch contact dat het Trappers-bestuur vlak voor hun vertrek op Schiphol nog met hen heeft, zeggen beide spelers alleen "there were always troubles ". Daarna zijn ze vertrokken. Inmiddels moet een gekortwiekt Trappers verder ; twee wedstrijden in twee dagen staan op het programma, t.w. uit tegen HIJS HOKIJ en Den Bosch (!!).??

Cees Pieterse.