BACK TO THE SlXTIES DEEL 23

Op 16 december ontmoet TIJSC het Haagse HIJS Hokij in wat na later blijkt een historisch duel.

Topper
Na twee grote nederlagen wordt in de week voor deze topper een hartig woordje gesproken tussen bestuur en coach enerzijds en spelers anderzijds. In twee bijeenkomsten worden de neuzen weer in dezelfde richting gezet. De uitbrander betreft het feit dat niet alle spelers meeverdedigen als dat nodig is. Voordeel is dat E. Gosselin na ongeveer 3 maanden blessureleed (kuitbeenbreuk) zijn rentree kan maken. De geel-blauwen zullen in deze wedstrijd voor de Coupe Internationale weer wat moeten laten zien.

Furieus
Trappers start inderdaad furieus. Reeds in de derde minuut kan Laurie 1-0 aantekenen. De geel-blauwen blijken een hechte eenheid te kunnen zijn en kleine foutjes worden onmiddellijk gecorrigeerd door teamgenoten. Pas in de 12e minuut weten de Hagenezen door import Brooker gelijk te komen (1-1). Na een blunder van Bourgeois kunnen de gasten nog voor de eerste pauze op 1-2 komen.

Ongekend spelpeil
In de tweede periode stijgt het niveau naar ongekende hoogte. Aan Haagse kant speelt doelman De Wit een sterke wedstrijd. Bij Tilburg is vooral verdediger en aanvoerder Labri de grote uitblinker. Trappers komt door Gosselin langszij (2-2), waarna Sevek de Haagse Hopjes in de 34e minuut weer op voorsprong brengt (2-3). Niet voor lang echter, want 1 minuut later trekt Gelinas de zaken recht. Dit tafereel herhaalt zich nog een keer; Sevek zet HIJS OP 3-4waarna Laurie -op de valreep -zijn team opnieuw naast de gasten tilt.

Hoogspanning
In de 3e periode blijft het ijshockey van prima gehalte. Import Navel weet -nadat Christiaans wegens het doorspelen met een gebroken stick een penalty krijgt- de Hagenezen wederom op voorsprong te brengen (4-5). In de 46e minuut maakt Gosselin tot grote vreugde van de Tilburgse fans weer gelijk (5-5) maar nog in de zelfde minuut tekent Bakker andermaal voor een Haagse voorsprong (5-6). Het score verloop is een Hitchcock- scenario waardig. De geel-blauwen willen van geen wijken weten; verliezen willen en "kunnen" ze niet. Het publiek blijft een geweldige steun. Weer Gosselin slaagt erin om acht minuten vqor tijd de gelijkmaker achter de Haagse doelman De Wit te schieten (6-6). Beide teams dringen hierna niet meer aan, waarmee het ongelooflijke wordt volbracht; de Haagse formatie wordt bedwongen

Nabeschouwing
Het Nieuwsblad kopt: "TIJSC bedwingt HIJS" en "Uitbrander doet wonderen". Voorts: "Jean Labri de ster van het veld" (hier zal wel ijs bedoeld zijn). De Tilburgers hebben in ieder geval een prachtige prestatie geleverd. Dolle vreugde op ijs en tribunes. Het bijna onoverwinnelijke HIJS Hokij wordt bedwongen. Opvallende feiten zijn de mentale kracht van de Trappers (ze hebben bijna het hele duel achter gestaan, maar weten steeds terug te komen) en het feit dat Gosselin, net terug van een langdurige blessure, toch weer 3 maal weet te scoren. Dat belooft alle goed Tot slot kan gezegd worden dat Trappers het beste van het spel heeft gehad en dat HIJS wat makkelijk aan het half dozijn doelpunten gekomen. De wedstrijd, geleid door referees Le Fort en Roffey, is bijgewoond door 1500 toeschouwers.

Cees Pieterse.