BACK TO THE SlXTIES DEEL 21

26-11-1966 Amstel Tigers -Trappers

Gewoon
Na het spektakel van de Tsjecho-Slowaken van Brno nog geen 24 uur tevoren, volgt voor Trappers weer de "gewone hap"; thans in de vorm van een uitwedstrijd tegen het lastige Amstel Tigers voor de Nederlandse kompetitie. De wedstrijd in Amsterdam begint reeds om 17.30 uur en de Tilburgse supporters betalen slechts f 2,00 voor de busreis met de Touringcentrale. Ter gelegenheid van de feestelijke opening van een nieuwe overdekte tribune -de Jaap Eden baan is anno 1966 ook nog onoverdekt- zijn de nodige hoogwaardigheidsbekleders, waaronder Mokums Burgemeester Van Hall, aanwezig. Bij deze wedstrijd zijn 500 toeschouwers te noteren, onder wie een flink contingent Tilburgers.

Spanning
Alras blijkt het een spannende wedstrijd te worden. De Amsterdammers treden aan met vijf Canadezen, waaronder hun grote man Sindair. Deze man is echt een plaag voor de geelblauwe achterhoede, waarin Jules Leijnen overigens pas na de eerste periode komt opdraven na zijn nering op zaterdagmiddag. Trappers opent de score via Bourgeois (0-1), waarna Sindair voor de gelijkmaker tekent. De Tilburgers komen andermaal op voorsprong, maar nauwelijks later egaliseert Sindair de score opnieuw; 2:2. Met die stand wordt voor het eerst gerust. Trappers sterverdediger Labri is daar het meest mee gediend. Rij staat onafgebroken op het ijs.

One man show
In de tweede periode, waarin Leijnen -zoals gezegd- de geel-blauwe defensie komt versterken tot grote vreugde van het Tilburgse publiek (er is zelfs een lied aan hem gewijd, op de melodie van een bekend kerstlied), lopen de Amsterdammers weg van de Trappers via doelpunten van Gartner, Sindair en tweemaal Sanderson. De stand van 6-2 in Amsterdams voordeel op het punt van half-wedstrijd is de Tilburgse eer te na. De ruggen worden inderdaad gerecht en ook de Tilburgse supporters doen hun best. Trappers gaat in de achtervolging. Gmunder weet 6-3 te scoren, waarna Bourgeois 6-4 maakt. De gasten ruiken lont en zijn niet meer te stuiten. Gelinas verkleint de marge tot 6-5, waarna Bourgeois de gelijkmaker laat noteren. Diezelfde Canadees (naar later blijkt, goed voor drie doelpunten en vier assists) maakt

er een pure one man show van. Alleen teammaat Gmunder kan in z'n schaduw staan.

Mentaal
Ook in de derde periode, welke ongemeen spannend is, toont Trappers zijn mentale weerbaarheid. Na een 7-6 achterstand maakt Laurie de gelijkmaker. Nog eenmaal zal deze procedure zich herhalen, waardoor de boeken gesloten worden bij een 8:8 stand. Een zwaar bevochten gelijkspel, waarbij opgemerkt moet worden dat de Amsterdamse doelman in een bloedvorm stak. Alleen hij was er verantwoordelijk voor dat de Tilburgers niet met de volle winst huiswaarts keerden.

Ontspannen
Het Nieuwsblad kopt met "TIJSC speelt gelijk tegen Amstel Tigers". Met deze uitslag kunnen beide partijen tevreden zijn. Sterkste punt van Trappers blijkt de mentaliteit te zijn. Dat op zich is een belangrijke factor in de ijshockey sport. Na de show van nauwelijks ee'n dag eerder, zetten de Tilburgers een redelijk resultaat neer. De meegereisde supporters zijn dan ook tevreden gestemd en de sfeer in de bus is ontspannen. Op naar het volgende ijshockey weekend!

Cees Pieterse.