BACK TO THE SlXTIES DEEL 18

17-11-1966 Den Bosch - Trappers Debuut

In deze eerste Brabantse derby op Bosch ijs, een wedstrijd overigens voor de Coupe International, komt Trappers met een 5e Canadees voor de dag. Zijn naam R. Gelinas, die junior-A heeft gespeeld. Deze speler wiens komst erg snel is gegaan, vormt een welkome aanvulling. De wedstrijd die voor 2500 toeschouwers waarvan het merendeel uit Tilburg(!), wordt gespeeld belooft een zeer interessante te worden. Na de eerdere puntendeling in de Kruikenstad vragen de liefhebbers zich af hoe deze krachtmeting tussen beide Brabantse teams zich zal ontwikkelen. Een prestigeslag in ieder geval. Beide teams willen absoluut niet voor elkaar onderdoen.

Hecht team
Al snel blijkt dat Den Bosch over een zeer hecht team beschikt, waarbij dan ook nog komt dat keeper Sheridan met knappe saves een sterk sluitstuk vormt van de defensie. Overigens moeten we opmerken dat ook de Tilburgse goalie Wessel zich geweldig weert en menige hachelijke situatie doorstaat. Hij oogst veel applaus van de vele Tilburgse fans en bijzonder veel waardering van zijn Tilburgse teamgenoten. Het zijn de geel-blauwen die in deze wedstrijd de leiding nemen via Bourgeois (v.d. Heuvel); 0:1, 3 min. Na zes minuten zorgt de absolute Bossche topper Boyle voor de gelijkmaker; 1:1. Daar blijft het in de eerste periode van de wedstrijd bij voor wat betreft de doelpunten. De spanning is echter voldoende aanwezig. Gelinas loopt een 5-minuten straf op na een knokpartij met Boyle. v.d. Heuvel komt ook in de strafbank terecht. Trappers moet dan vlak voor de pauze met 5 tegen 3 veldspelers verder.

Superieur
In de tweede minuut komt Den Bosch snel op voorsprong. Reeds in de eerste minuut van deze periode scoort Bedard met een verwoestend af standsschot uit bovenbedoelde 5-3 situatie de 2e Bossche goal en derhalve 2:1. Daarna wordt met snelle combinaties de snelste weg naar het Tilburgse doel gezocht. Het teamverband van de Bosschenaren is beter. Het blijkt dat Trappers zijn draai niet kan vinden. Het vormt geen eenheid. De Tilburgers scoren weliswaar tegen via debutant Gelinas (2:2), maar daarna is het woord volledig aan het Bossche team. Via doelpunten van Hageman, De Groot en weer Boyle, loopt de Bossche formatie uit naar 5:2. Trappers kan daar niets tegenover zetten. De geel-blauwe fans zien dit knarsetandend aan.

Herstel In de laatste periode herstellen de gasten zich verdienstelijk en spelen gelijkwaardig, bij vlagen zelfs beter dan de tegenstander. In de afwerking zit het de Tilburgers duidelijk niet mee. De Bossche doelman Sheridan vormt een belangrijk obstakel. Weer Boyle brengt de stand op 6:2, waarna Tilburgs nieuwste aanwinst Gelinas een 6:3 eindstand aantekent. Hij kan terugzien op een veelbelovend debuut maar soms kan hij echter ook nonchalant zijn. De wedstrijd is echter gestreden. De Tilburgse fans moeten toch even slikken.

Vreugdedans
Rond 11.00 uur op deze donderdagavond wordt de Bossche doelman Sheridan middelpunt van een Bossche vreugdedans. Ook de Bossche fans winnen het nu in volume van het grote Tilburgse supporterslegioen. Ook de Tilburgse keeper Wessel wordt door zijn medespelers bedankt voor zijn inzet. De conclusie is duidelijk: Den Bosch is op eigen baan de sterkste ploeg geweest. Het Nieuwsblad kopt met "Den Bosch slaat in 2e periode zijn slag tegen TIJSC" en "Veelbelovend debuut van Gelinas". Hoe dan ook, de Trappers moeten weer verder. Binnen 24 uur staat de vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen Preussen Krefeld op het programma. Vervolgens moet zaterdagavond in Luik worden aangetreden voor de Coupe Internationale. Dat is nog eens werken geblazen.

Cees Pieterse.