BACK TO THE SlXTIES DEEL 17

11 november 1966 Trappers - Köln

Inleiding
In dit eerste duel van Trappers voor de Coupe International kunnen de Tilburgers ook in competitie verband internationaal aan de slag. Deze competitie, die bedacht is door Den Bosch voorzitter Van den Udenhout, kan heel interessant worden. Daarom doen de geel-blauwen hieraan mee, alhoewel mede daardoor een loodzwaar programma ontstaat. Voor 1600 toeschouwers en onder leiding van de arbiters v.d Ven en Boyle, treedt Trappers de (West) Duitsers tegemoet. De Tilburgers moeten voorlopig de steun van Gosselin nog missen, hoewel hij inmiddels goed herstellende is. Verwacht wordt dat hij binnenkort het gipsverband kwijt is en met een rekverband kan gaan lopen. Zoals de zaken er nu bij staan, kan hij mogelijk nog dit kalenderjaar spelen. Verder kan nog gemeld worden dat Trappers nog een vijfde Canadees wil aantrekken. Deze zal vermoedelijk snel "ingelijfd" worden.

Geen risico's
In de eerste periode neemt Trappers geen risico's en komt behoedzaam op gang. Toch, zo blijkt later, spelen de geel-blauwen in deze fase hun beste spel. In deze periode zijn ook de gasten nog aardig fris. Trappers voert de score langzaam op, d.w.z. via 1:0, 1:1 en 4:1 naar een stand van 6:3. Met name de eerste voorhoede, bestaande uit Laurie -Bourgeois - v.d. Heuvel is zeer productief. Alle doelpunten in deze periode worden dan ook door hen gescoord.

Opvoeren
In de tweede periode voeren de Tilburgers de score verder op. Dan blijkt ook steeds meer dat de Duitsers niet kunnen imponeren. Zij kunnen het tempo eenvoudigweg niet bijbenen. Ook het spel van de Tilburgers zakt dan wat weg. De toeschouwers krijgen van deze wedstrijd zeker geen warme voeten. Het is maar goed dat de fans in ieder geval wat doelpunten kunnen bewonderen. Voor de statistieken zij opgemerkt dat de thuisploeg deze periode met 3:1 kan afsluiten. Uit het wedstrijdformulier blijkt dat de eerste voorhoede maar liefst achtmaal heeft gescoord; Laurie 3 maal en Bourgeois 5 maal. Alleen het negende doelpunt wordt aangetekend door Gmünder. Langzamerhand verzand de wedstrijd in een genoeglijk onderonsje. Van flitsend ijshockey, zoals vorige week tegen Den Bosch is niet veel te zien.

Productief
In de derde periode krijgt de sympathieke Zwitser Gmünder het op zijn heupen. Hij scoort een hattrick, terwijl het 4e Tilburgse doelpunt in dit bedrijf weer op naam van Bourgeois komt. De oosterburen scoren in deze periode slechts eenmaal. Al met al komt er dan een onverwacht hoge eindscore uit de bus; 13:5. Echt spannend is het niet geweest.

Nabeschouwing
Net Nieuwsblad kopt met "TIJSC wint op één been van Keulen" en "Bourgeois en Gmünder zijn dit keer topscorers: 13:5". De Tilburgse supporters zijn als altijd hondstrouw en hebben een onbegrensd vertrouwen in de eigen ploeg. Het vertrouwen is niet beschaamd, maar daarmee is alles gezegd. Het is een lauw duel geweest. Trappers is blijkbaar ook al met zijn gedachten bij het programma voor het komend weekend, dat inderdaad loodzwaar is. De geel-blauwen worden donderdag in Den Bosch verwacht, waarna op vrijdag in Tilburg vriendschappelijk wordt gespeeld tegen Krefeld. Op zaterdag volgt dan de uitwedstrijd tegen de topploeg Luik. Dat zal kracht vergen.

Cees Pieterse.