BACK TO THE SlXTIES DEEL 15

28 oktober 1966 Trappers - Brussel

Inleiding
In deze tweede oefenwedstrijd, die thuis wordt gespeeld, houdt Trappers wapenschouw van zijn spelersmateriaal en mogelijkheden. Het is de laatste oefenwedstrijd voor de start van de Nederlandse competitie, waarin onze Trappers zullen moeten aantreden tegen Den Bosch. Die competitie thuiswedstrijd van aanstaande vrijdag, de eerste Brabantse derby ooit gespeeld, werpt reeds zijn schaduwen vooruit. Trappers weet inmiddels over de sterkte van Den Bosch (gewonnen van HIJS Hokij in een weliswaar vriendschappelijke wedstrijd). Bovendien hebben de spelers van Trappers Den Bosch aan het werk gezien in het overigens eveneens vriendschappelijke duel tegen La Chaux de Fonds uit Zwitserland. Trappers is dus gewaarschuwd; en het spreekwoord zegt niet voor niets een gewaarschuwd man telt voor twee!

Overtuigend
Trappers start met volledige inzet en overtuiging tegen Brussel dat is versterkt met vijf Canadezen van Luik en spelers van Olympia Antwerpen. Een bekend recept. De eerste periode kent een spannend score verloop, waarin Trappers steeds leidt en na een 4:2 voorsprong, via 4:4 het eerste bedrijf toch nog met 5:4 kan afsluiten. Het spel van de Tilburgers is voortreffelijk. Soms zelfs van hoog gehalte. De Tilburgse doelpunten komen op naam van Laurie (2x), Hereijgers (2x) en Gosselin.

Blessure
Vlak voor het einde van de eerste periode, en bij een stand van 4:4, raakt Gosselin bij een botsing met de Belgische hardrijder/ijshockeyer Brueren, ernstig geblesseerd. Hij breekt een kuitbeen en is voorlopig uitgeschakeld. Trappers knokt zich door de problemen heen en weet zoals boven beschreven een 5:4 voorsprong te nemen. Naast deze blessure valt later in de wedstrijd ook doelman Wessel met een oude knie kwetsure uit.

Tweede periode
Trappers speelt in deze periode soms briljant ijshockey. Vooral de Canadezen Bourgeois, Laurie en ook de nieuwe aanwinst Labri, spelen de sterren van de hemel. Zij gaan voor in de strijd. Laurie is razendsnel en weet in totaal in deze wedstrijd negen (!) treffers te noteren, daarbij uiteraard in staat gesteld door zijn kompanen. Tegen weer vier Tilburgse treffers in deze periode kunnen de Belgen geen enkel doelpunt produceren. Opvallend is de sterke progressie bij Hereijgers en doelman Wessel. De geel-blauwe goals komen op naam van weer Laurie (3x) en Bourgeois. Het spel van Labri beloofd alle goeds voor de toekomst.

Derde periode
In het laatste bedrijf bouwt Trappers zijn voorsprong met knap spel nog verder uit. Laurie (4x), Gmünder en Bourgeois tekenen voor de Tilburgse doelpunten, terwijl de Brusselse formatie tegen scoort door Leroy (2x) en Hardere. Uiteindelijk staat er dan een score van 15:7 op het bord.

Conclusie
Het Nieuwsblad kopt met "TIJSC Trappers is gewapend voor vuurdoop tegen 's Hertogenbosch". Voorts: "Ook Brussel krijgt geen kans: 15:7". De spelers zijn van plan hun huid tegen Den Bosch zo duur mogelijk te verkopen. De fans wachten in spanning af.

Cees Pieterse.