BACK TO THE SlXTIES DEEL 11

Trappers wint Coupe Lage Landen
Op 9 maart 1966 wordt bekendgemaakt dat de Franse topclub Lille bestraft wordt met vier verliespunten, omdat het niet was op komen dagen voor de uitwedstrijden tegen Trappers en Amstel Tijgers. Beide teams hadden uiteraard protest aangetekend en het gevolg was voor Lille niet mals. Aangezien Trappers de wedstrijd tegen Lille reglementair krijgt gewonnen, wordt Tilburg onbereikbaar voor de concurrentie; de Coupe Lage Landen is binnen. Reactie van de winnaar: "We hadden de strijd liever op het ijs beslist." De beker zal op 4 april in Antwerpen worden uitgereikt.

"De Willem II-ers" In het weekblad van de Tiiburgse profclub worden de toestanden na afloop van de ontmoeting Trappers tegen Hijs Hokij gehekeld. De Tilburgse ijshockey fans wordt chauvinisme verweten. De toestanden na afloop van het duel zullen volgens de redacteur leiden tot weigeringen van clubs om nog tegen Trappers te komen spelen. De ijshockeysport zal in Tilburg worden "vermoord". Gelukkig bestaat onze mooie sport anno 1994 nog volledig in Tilburg.

12-03-1966: Trappers - Fort Chambly
Voor slechts 700 toeschouwers speelt Tilburg zijn voorlaatste wedstrijd van het seizoen tegen het Canadese legerteam. In deze vriendschappelijke ontmoeting blijkt dat de Tilburgers "ijshockeymoe" zijn; geen wonder na zoveel wedstrijden. Het duel wordt gespeeld in de stromende regen. De thuisploeg wordt versterkt met de Hagenaar Ooms.

Hoofdrol Catchcart
Deze Canadese speler zet z'n team op het goede spoor. Halverwege de eerste periode tekent hij 0:1 aan en enkele minuten later verdubbelt hij de voorsprong. In dezelfde minuut tilt Fischer de stand na 0:3 Trappers laat dit niet over zijn kant gaan. Laurie, altijd ijverig en wat dat betreft deze avond gunstig afstekend bij zijn landgenoten Bourgeois en Gosselin, weet 1:3 te scoren. Voordat de eerste pauze zich aandient, weet MacDonald zelfs de aansluitingstreffer te forceren.

Laatste woord
Nadat Catchcart de marge weer op twee heeft gebracht, verschijnen de Canadezen vier maal op rij vrij voor de Tilburgse doelverdediger Wessels. Hij weet echter de inzetten vakkundig te pareren en houdt zijn team lang op de been. In de derde periode moet ook hij zich gewonnen geven. Met legerteam is veel te sterk en Trappers komt niet meer aan aanvallen toe. Middels Fischer (2x) en MacCabe wordt het overwicht ook in treffers uitgedrukt Het laatste woord is echter aan de thuisploeg, die via Simons na de eerste en enige goede tegenaanval 3:8 weten te scoren. Meer dan statistische waarde heeft de treffer echter niet. Na de grote nederlaag een dag eerder (17:7 in Den Bosch), is de blauw-gele formatie ook nu een maatje te klein voor het Canadese legerteam.

Cees Pieterse.