BACK TO THE SlXTIES DEEL 5

14 januari 1966: TYSC Trappers - Preussen Krefeld

Inleiding
Wegens drukke werkzaamheden, zowel bij Trappers als bij de NIJB, heeft Dhr. Kremers het coachen overgedragen aan J. Hereijgers. Het zijn drukke tijden voor de Tilburgers. Na een uitwedstrijd op maandag en donderdag, nu een thuiswedstrijd op de vrijdagavond tegen de Duitsers van Preussen Krefeld.

Spannende wedstrijd
De wedstrijd tegen de Duitsers ontwikkelt zich tot een erg spannende partij ijshockey. De Duitse ploeg speelt snel en weet elkaar prima te vinden. Doelman Wessels van Trappers weert zich geducht, hoewel hij maar amper hersteld is van een blessure, opgelopen 24 uur eerder te Amsterdam in de uitwedstrijd tegen Amstel Tijgers Na 8 minuten komen de oosterburen op 0:1 via een doelpunt van Neulausen. Trappers komt goed in zijn ritme maar de Duitsers lopen door Labomzki uit naar 0:2, na goed samenspel met Dohmen.

Opa
De Duitse aanvoerder is de 48 jarige (!) Nieder, die reeds 32 jaar ijshockey speelt. De man heeft nog steeds een geweldige techniek en inzicht. Het Tilburgse publiek kan de toevoeging "0pa, opa" niet onderdrukken. Zijn voormalige klasse is niet te ontkennen

Gelijkmaker
De Tilburgers komen door Gmünder, na goed samenspel met MacDonald en Simons terug naar 1:2. De Duitser Steiger verstoort de Tilburgse inzet weer door na een solo in dezelfde minuut 1:3 aan te tekenen. Dat is teveel, zo vinden de Trappers. W. Laurie zwoegt dat het een lust is en ziet dat de Duitse doelman zijn schot laat glippen; 2:3. Als Leijnen Gmûnder lanceert, valt de gelijkmaker; 3:3. Even later volgt dan de eerste pauze.

Combinaties
De tweede periode gaat goed gelijk op. Het spel golft op en neer. Trappers combineert nu goed. In de 23e minuut komen de Tilburgers aan de leiding via weer W. Laurie; 4:3. De Preussen speler Horst verslaat met een vliegend schot doelman Wessels; 4:4. Na een pass van Gmünder tekent Simons 5:4 aan. De Duitsers Labomzki en Stieger verstaan elkaar vervolgens goed zodat eerstgenoemde kan scoren; 5:5.

Individueel
In de derde periode krijgt jeugdspeler A. de Kok de kans om te spelen. Aanvankelijk hebben de oosterburen in deze fase het beste van het spel. Terwijl zij combineren spelen de geelblauwen meer op solo's. Met name Laurie is daarin sterk. Krefeld komt aan de leiding via Stieger: 5:6. De Canadees Laurie helpt via twee uitstekende goals Trappers weer aan de leiding; 7:6. Uit een pass van Nieder weet Horst echter weer gelijk te maken; 7:7. Dan pas gaan de Trappers voluit "draaien" en is het definitief gedaan met Preussen Krefeld.

Motor
Laurie is de motor van de ploeg. Bourgeois weet 8:7 aan te tekenen, waarna Laurie een minuut later 9:7 scoort. Deze is nu volkomen "ontketend" en het Tilburgse publiek weet dat te waarderen. Simons voert de stand op; 10:7. In de laatste minuut is het weer Laurie die een misverstand van de Duitsers uitbuit en de eindstand op het bord zet; 11:7 Duidelijk is gebleken dat Preussen Krefeld in de eindfase conditie te kort kwam. TIJSC heeft weer een prima wedstrijd gespeeld, waarin Laurie met zes goals de held van het publiek is.

Naschrift
Op deze koude vrijdagavond bewijst Trappers zichzelf en het Limburgse publiek -ruim 1700 toeschouwers- een prima dienst. Tevens wordt revanche genomen voor enkele nederlagen van de laatste week. Trappers is weer volop in de running.' Het publiek gaat tevreden huiswaarts.

Cees Pieterse