BACK TO THE SIXTIES DEEL 2

11 januari '65; vriendschappelijk Voor een uitverkocht huis (4000 toeschouwers) speelt Trappers een bijzonder goede partij ijshockey tegen VÖRÖS METEOR Boedapest. De versterking in deze vriendschappelijke wedstrijd van hoog niveau is een versterking welke er zijn mag. De Haagse "injectie" bestaat uit maar liefst zes spelers, te weten doelman Brown, de Canadese lijn Forster - Adair - Hudson en de echte Hagenaars Klein en Ooms.

Initiatief
TIJSC Trappers neemt steeds het initiatief, ook wanneer de Haagse spelers niet op het ijs staan. Vooral de Tilburgse aanvalslinie Simons - Gmünder - MacDonald doet van zich spreken. De Hongaarse verdediging wordt zwaar onder druk gezet. Doelman Losonesi houdt zes minuten stand, maar moet dan zwichten voor een hard schot van Forster; 1:0. De andere Canadezen blijven niet achter, want na acht minuten tekent Hudson 2:0 aan en scoort Adair na twaalf minuten 3:0.

Topijshockey
Vooral Hudson is ongrijpbaar en het Tilburgse publiek geniet van dit top ijshockey. Ook de legendarische P. Adair, die al jaren bij HIJS Hoky speelt en er tevens trainer is, spreekt tot de verbeelding. In de laatste minuten van de eerste periode neemt Trappers wat gas terug. De Hongaren Karazs en Grimm zorgen ervoor dat zij weer aansluiten; 3:2.

Werklust niet beloond
In de tweede periode schitteren Adair en zijn secondanten keer op keer. Deze wervelende show levert vooralsnog geen doelpunten op. Sterker nog, de Hongaren van Boedapest komen in de achtste minuut zelfs langszij door een doelpunt van Rozgenyi; 3:3.

Mouwen omhoog
Daar moet iets aan gedaan worden. P. Adair soleert magistraal door de Hongaarse linies en scoort tot grote Tilburgse vreugde 4:3. Dat moet een vervolg krijgen. Binnen vier minuten scoren daarna ën Forster en weer Adair zodat Trappers redelijk comfortabel leidt met 6:3.

Opwindend
De derde periode lijkt het meest opwindend te worden. De Hongaren gaan flink in de aanval. Doelman Brown heeft er echter goed het oog in. Trappers komt fel terug. De wedstrijd komt goed op temperatuur. Hudson weet 7:3 te scoren en als J. Simons -tot grote Tilburgse vreugde- 8:3 aantekent, zijn de Hongaren reddeloos verloren. De wedstrijd zakt dan wat terug. De Hongaar Grimm tekent nog voor 8:4, waarna Ooms de met 9:4 de eindstand op het bord zet. De tussenstanden waren: 3-2; 3-1 en 3-1. Trappers kreeg zes strafminuten en de Hongaren slechts twee.

Hoge verwachtingen
De Hongaren vallen op door een goede schaats- en sticktechniek en combineren goed, doch hun manco is toch wel een gebrek aan variatie en improvisatie. Zij spelen te veel volgens een vast stramien en wachten te lang met schieten. Zelfs met twee spelers meer op het ijs kunnen zij niet scoren. De Hongaren die een trip door Europa maken en al eerder speelden in Luik (1:1) en Antwerpen (8:8) spelen minder dan wat van hen verwacht mag worden. Het gezegde "Je speelt als team zo goed als de tegenstander toelaat" is mogelijk van toepassing.

Team Trappers
De Tilburgse ploeg zag er. als volgt uit:

Goal Brown
  Wessel
Verdedigers A. Klein, Ooms
  J. Leijnen
Aanvallers Forster, Hudson, P. Adair
  MacDonald, Gmünder, Simons
  J. v.d. Ven, A. Herreijgers, Bruurs

Publiek
De eivolle tribunes zorgen voor een prima sfeertje op de open baan. Het publiek is de grote winnaar. Liefhebbers van het zgn. "bloed aan de paal ijshockey" komen niet aan bod, en dat is maar goed ook. Zo'n wedstrijd als deze blijft het publiek bij. Zonder meer de beste propaganda voor de ijshockeysport.

Cees Pieterse.